Umro je Kićo Slabinac: Nikada više neće zapjevati zbog jedne divne crne žene

Jasmina Grgurić Zanze
13. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Osječki pjevač Krunoslav Kićo Slabinac umro je danas ujutro u 77. godini života.  Od kraja srpnja liječio se u KBC-u Rebro. Operirao je srce te su mu ugrađene tri premosnice zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile. Nije se nažalost uspio odvojiti od respiratora.

Krunoslav Kićo Slabinac (Snimak zaslona/Youtube)

Krunoslav Kićo Slabinac umro je jutros nešto prije 7 sati u 77. godini života, piše Index. Još se od kraja srpnja nalazio na liječenju u KBC-u Rebro u Zagrebu. Operirao je srce te su mu ugrađene tri premosnice zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile. Od tada je na intenzivnoj njezi te je bio spojen na respirator. Prije nekoliko tjedna trebao je biti odvojen od respiratora, no stanje mu se opet pogoršalo. Dobio je upalu pluća i infekciju.

Slavan osječki pjevač rođen je 28. ožujka 1944. godine. Glazbom i glumom počeo se baviti još u osnovnoj školi. Svirao je tamburicu i glumio u dječjem kazalištu.

Osnivač je rock sastava Dinamiti koji je prvo zvan Tornado i Kon Tiki te mu donio prve uspjehe u karijeri. Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka, glazbenu karijeru nastavio je kao solo izvođač te se preselio u Zagreb gdje je izvodio pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya.

Na opatijskom festivalu 1970. godine pobijedio je s pjesmom “Više nećeš biti moja”. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Državama, po povratku u zemlju okrenuo se izvornoj narodnoj glazbi s kojom je postigao veliki uspjeh na području nekadašnje države, a njegovi hitovi pjevaju se i danas.

Prva ploča koju je izdao zvala se “Plavuša”, a 1971. godine na natjecanju za pjesmu Europe sa skladbom “Tvoj dječak je tužan” osvaja 14. mjesto.

Pjesma koja ga je najviše proslavila je “Zbog jedne divne crne žene” koja će se pjevati još generacijama.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap