Umro je Jim Redmond, sudionik jednog od najemotivnijih trenutaka u povijesti Olimpijade

Milan Dalmacija
5. listopada 2022.
Novosti
A- A+

U 81. godini života preminuo je Jim Redmond, jedan od sudionika najinspirativnijeg i najemotivnijeg trenutka u povijesti Olimpijskih igara. On je svome sinu, atletičaru Dereku, pomogao da završi utrku na 400 metara nakon što mu je pukao mišić.

Jim Redmond pomaže svom sinu završiti utrku na 400 metara na Olimpijskim igrama u Barceloni. | Foto: Screenshot: Youtube/Olympics

Jim Redmond, otac bivšeg britanskog atletičara Dereka Redmonda, preminuo je u 81. godini života. On je bio sudionik jednog od najemotivnijih događaja u povijesti Olimpijskih igara.

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustitre

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustitre
Tečaj €/kn: 7,53450

Njegov sin je stigao u odličnoj formi na Olimpijadu u Barceloni 1992., no na pola polufinalne utrke na 400 metara pukao mu je mišić stražnje lože. Umjesto da potraži liječničku pomoć, odlučio je odšepati do cilja i završiti utrku. Tu se umiješao njegov otac Jim, odgurnuvši zaštitara. Pomogao je svom sinu da u što manjoj boli prođe kroz cilj.

Međunarodni olimpijski odbor izrazio je sućut obitelji Redmond, navevši da su otac i sin pružili jedan od najinspirativnijih trenutaka u olimpijskoj povijesti, prenosi Index. Dvadeset godina nakon Barcelone, Jim je bio jedan od nositelja olimpijske baklje na domaćem tlu, u Londonu 2012. godine.

– Što god se dogodilo, morao je završiti, a ja sam mu želio pomoći. Zajedno smo započeli njegovu karijeru i zajedno smo je namjeravali završiti, rekao je tada Jim Redmond.

Video tog emotivnog trenutka postao je jedan od najgledanijih sportskih videa u povijesti, a možete ga vidjeti ispod teksta.

Umro je Jim Redmond, sudionik jednog od najemotivnijih trenutaka u povijesti Olimpijade
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap