Umirovljenik ulagao u naftu, zlato i rude pa ostao bez ogromne cifre: Prevarili ga lažni poreznici

Milan Dalmacija
21. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Policija je dobila prijavu 75-godišnjeg umirovljenika iz Čazme koji je ostao bez više od 130.000 eura. On je nasjeo na priču lažnih poreznika te im na račune u inozemstvu uplatio novac od ranijih investicija u naftu, zlato i rude.

Umirovljenik iz Čazme prijavio je policiji da je prevaren na nevjerojatan način. Policija je njegovu prijavu zaprimila u utorak, a nedjelo koje su opisali može se svrstati u red najperfidnijih prijevara.

Naime, 75-godišnjaka su nazvale njemu nepoznate osobe, pritom se predstavivši kao djelatnici Porezne uprave i osiguravajućeg društva. Rekli su mu da imaju saznanja da na raznim računima ima ostvarenu veliku dobit od ranijih investicija u naftu, zlato i rude.

Zatražili su od njega da im prvo uplati novac na ime poreza, ako želi koristiti dobit koju je ostvario. Nakon što je između 1. i 10. lipnja u više navrata na nekoliko računa u inozemstvu uplatio više od 130.000 eura lažni poreznici su mu izdali i lažno porezno rješenje.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, u čijoj je ingerenciji ovaj slučaj pozvala je građane na oprez prilikom ulaganja putem interneta. Također savjetovali su pažnju i prilikom isplaćivanja dobiti od takvih ulaganja, jer se često radi o prijevarama, uglavnom za velike svote novca.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap