Umirovljenik traktorom prevozio svoja drva, a zbog jednog detalja za to mora platiti kaznu

Ana Kanazir
17. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Umirovljenik Nikola je u siječnju prevozio traktorom kubik i pol drva koje je uzeo sa svojeg zemljišta. Tada ga je kod Pitomače zaustavila policija jer drva nisu bila označena, odnosno nisu imala žig, a nije imao ni teretni list. Zbog ovoga je na kraju dobio kaznu od 150 eura i 15 eura prekršajnih troškova. Doba vijest je da mu drva nisu oduzeta jer je sudac procijenio da bi to bio prekomjeran teret za umirovljenika.

Drva za ogrjev složena jedno na drugo

Drva za ogrjev | Foto: Pixabay

Nevjerojatni slučajevi se mogu pronaći na sudu. Tako je umirovljenik proglašen krivim jer je vozio svoja neoznačena drva. Ipak, drva je na kraju mogao zadržati, ali je morao platiti kaznu.

U siječnju ove godine je kod Pitomače policija zaustavila umirovljenika od 66 godina. Potom ga je i prijavila jer je izvršio transport neobilježenog drvnog šumskog proizvoda bez otiska žiga režijskog čekića i bez propisanog teretnog lista, piše danica.hr.

Ipak, radilo se o kubiku i pol drva koje je ovaj umirovljenik uzeo na svojoj zemlji pa mu je sudac odredio kaznu od 150 eura i 15 eura prekršajnih troškova. Na svu sreću, drva mu se nisu oduzela jer država nije pretrpjela nikakav gubitak, a oduzimanje drva bi bio prekomjeran teret za Nikolu, kako je naglasio sudac.

Sličan slučaj se dogodio i 2022. godine kada je umirovljenik Mato kažnjen jer je prevozio dva metra svojih drva jer nisu imala žig i popratnicu. I on je morao platiti kaznu, ali je drva također zadržao. Više o ovom slučaju možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap