Umirovljenik se požalio na Bandićeve maske: “Jednokratne su, služe samo propagandi”

Jasmina Grgurić Zanze
29. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Grad Zagreb propisao je obavezno nošenje maski u javnom prijevozu za sve putnike, a istu je odluku prošli tjedan donio i nacionalni Stožer civilne zaštite za čitavu Hrvatsku. Bandić je najavio kako će građani koji maske nemaju dobiti po dva komada, dok se umirovljenicima one dijele putem mjesnih odbora. No, stariji građani nisu pretjerano oduševljeni ovom mjerom.

Foto: Rawpixsel

Jedan stariji Zagrepčanin (podaci poznati redakciji) obratio se našem portalu kako bi se osvrnuo na vijest o podjeli maski za umirovljenike u Gradu Zagrebu. Supruga je otišla u mjesni odbor podići maske za nju i njega, no iznenadila se kada je shvatila da je riječ o jednokratnim maskama.

“Supruga je za mene i sebe maske jučer i podigla, međutim to su jednokratne maske koje se mogu nositi do najviše četiri sata svaka.

Danas je ponovo otišla po nove maske, ali joj je rečeno da nema nikakvih uputa o tome hoće li se maske dijeliti svaki dan ili ne, kao i da je puno maski ostalo nepodijeljeno jer se ljudi nisu odazvali, ali da joj unatoč tome ne može dodijeliti po još dvije maske jer se o tome vodi stroga evidencija a supruga je jučer, uz predočenje osobnih iskaznica i upisa u listu, podigla one koje nam pripadaju” – požalio nam se umirovljenik.

Dobili su svaki po dvije maske, no to je dovoljno za jedan, eventualno dva dana putovanja ZET-om.

Starija osoba s maskom na ustima
Bandić umirovljenicima dijeli maske koje su od danas obavezne u javnom prijevozu!

“Pitam se je li tom plemenitom podjelom samo zadovoljena neka forma, a naslovima u novinama poduprta kampanja, jer dvije maske po glavi umirovljenika zaista nisu doprinijele ničemu drugome osim propagiranju gospodina Bandića.

Strogost pri podjeli nameće pitanje jesu li tako transparentne bile često spominjane javne nabave kao i ostali višemilijunski poslovi našega uvijek vrijednog i požrtvovnog gradonačelnika?” – komentira ovaj stari Zagrepčanin.

Podsjetimo, maske se dijele umirovljenicima u njihovim mjesnim odborima, kojih je na zagrebačkom području ukupno 218 u 17 gradskih četvrti. Vrijeme podjele je organičeno na svega sat vremena u popodnevnim satima.

Gradu Zagrebu poslali smo danas upit koliko su maski za umirovljenike osigurali, kako su nabavljene, jesu li sve jednokratne ili ima i višekratnih, hoće li podijeliti viškove ako ostanu i slično, a odgovore ćemo objaviti kada stignu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap