Umirovljenik s Mercedesom poludio na prometnu redarku: “Ti si se meni usudila pisat, kravo jedna!”

Josip Mihaljević
19. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Općinski prekršajni sud u Splitu presudio je protiv 74-godišnjeg umirovljenika koji je prošle godine na Braču prostačkim riječnikom prijetio prometnoj redarki. Ona mu je napisala kaznu nakon što se nepropisno parkirao kad je išao kod doktora na pregled.

automobil kazna

Foto: Unsplash

Općinski prekršajni sud u Splitu, Stalna služba u Supetru, presudila je protiv 74-godišnjeg umirovljenika zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe, prometnog redara, prilikom vršenja njene službe.

Slučaj se dogodio na Braču, u Gradu Supetru, prije godinu dana u travnju. Umirovljenik je išao na liječnički pregled te je parkirao svoj osobni automobil marke Mercedes ispred Doma zdravlja, a kada je vidio prometnu redarku krenuo ju je vrijeđati pogrdnim riječima poput “kravetino, đubre, j*ba ti pas mater”, navodi se u presudi.

Međutim, tu priči nije bilo kraja jer je umirovljenik, nakon što je izašao iz ljekarne shvatio da je zaradio kaznu, sreo istu prometnu redarku na drugom mjestu i počastio ju s još jednom salvom. Krenuo je na nju s kaznom u ruci i vikao: “Ti si se meni usudila pisati, kravo jedna govno, đubre”, a kada ga je slučajni prolaznik upozorio da ne viče, nastavio ju je vrijeđati riječima “neka ide u p**ku materinu” sa zanovijetanjem da ni kod doktora ne može otići u miru.

Umirovljenik je time vrijeđao i omalovažavao službenu osobu prometnog redara prilikom vršenja službe, zbog čega je zaradio novčanu kaznu u iznosu od 750 kuna. Može platiti dvije trećine iznosa u roku od 30 dana, a tu je još i 150 kuna sudskih troškova.

Okrivljenik, čija je mirovina tek 550 kuna, u obrani je priznao krivicu. Osim priznanja, sud je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir da do sada nije bio prekršajno kažnjavan te da je lošeg imovinskog stanja.

Umirovljenik s Mercedesom poludio na prometnu redarku: “Ti si se meni usudila pisat, kravo jedna!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap