Umirovljenik s 11 mobitela na biciklu lovi na stotine Pokemona dnevno preko popularne mobilne igre

Josip Mihaljević
11. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Nakon što ga je unuk u 2016. godini navukao na igru Pokemon Go, ovaj umirovljenik je postao pravi profesionalac. Montirao je čak 11 mobitela na svoj bicikl, a sada se vozi gradom i lovi digitalna čudovišta.

“Moraš skupit sve”, glasi moto popularne franšize japanskog crtića Pokemon, a jedan umirovljenik je to malo preozbiljno shvatio.

Britanski Standard piše o 59-godišnjem umirovljeniku iz Tajvana, koji je spojio čak 11 mobitela na svoj bicikl kako bi hvatao na stotine slatkih digitalnih čudovišta svakoga dana.

Igra je dosta jednostavna, a kada je izašla sredinom 2016., zaludila je cijeli svijet. Iako joj je popularnost od tada opala, i dalje postoji ogroman broj aktivnih igrača. Igra koristi vašu lokaciju i okruženje na koje smjesti Pokemone. Na mobitelu vam se prikaže mapa grada u kojem se nalazite, a na strateškim lokacijama (dovarane, kazališta, kulturni spomenici itd.) se nalaze Pokemoni.

Chen San-yuan je pomalo preozbiljno shvatio igru koju mu je pokazao unuk prije dvije godine. Njega sada zovu Čika Pokemon, a iza cijelog pothvata krije se tužna istina.

Naime, taj umirovljenik boluje od Alzheimerove bolesti i tvrdi kako mu igranje ove igre pomaže zadržati fokus te se na taj način bori protiv simptoma. Uz to, na svojim putovanjima često upoznaje igrače svoje dobi i stvara nova prijateljstva.

Čini se da je umrovljenik malo dubljeg džepa, budući da troši više od 1.000 eura na mjesečnoj bazi kako bi se što bolje opremio za lov na Pokemone.

 

Copy link
Powered by Social Snap