Umirovljenik pronašao 2 kilograma težak grumen zlata, presretan je

Josip Mihaljević
26. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Iako su dani zlatnih groznica iza nas, jedan umirovljenik iz Australije bio je uporan. Potraga za zlatom mu je bila hobi tijekom života, a sada je sve došlo na naplatu. Pronašao je grumen težak gotovo dva kilograma, a već je dobio ponudu koja će mu donijeti nešto više od MILIJUN kuna.

Foto: Facebook screenshot

Umirovljenik iz Australije, koji je zaželio ostati anoniman, dobio je jackpot iako nije zaigrao lutriju. U gradiću Ballaratu u  Australiji, koji se i razvio kao grad u kojem je vladala “zlatna groznica” pronašao je ogroman grumen sirovog zlata, težak tek mrvicu ispod dva kilograma.

Trgovac zlatom opisao je presretnog umirovljenika kojeg su preplavile emocije kada je došao u trgovinu i pokazao svoje otkriće.

Čitav život se amaterski bavio lovom na zlato, ali ovakav ulov se dugo nije vidio u tom području. Vrijednost grumena je procijenjena na 930.000 kuna, ali je zbog svog izgleda i oblika već dobio ponude koje premašuju i milijun kuna.

“Bavim se ovim poslom već 25 godina i ovo je definitivno najveći pronalazak kojeg smo vidjeli od naših mušterija – barem od onih koji su prijavili pronalazak”, kazao je vlasnik trgovine.

Umirovljenik mu je ispričao kako je pronašao zlato. S uređajem je pretraživao jedan stari pašnjak koji se više ne koristi, kada je uređaj poludio. Nakon metra kopanja, pronašao je nekoliko olovnih metaka, ali uređaj se nije stišao. Još jedan metar i pronašao je svoje blago.

Budući da je oblik i veličina grumena u današnje vrijeme poprilično rijetka, umirovljenik bi mogao zaraditi i puno više nego što zlato vrijedi, jer bi se kolekcionari mogli “potući” oko ovog primjerka.

Umirovljenik pronašao 2 kilograma težak grumen zlata, presretan je
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap