Umirovljenik prije četiri mjeseca udomio kujicu koju nitko nije htio. Sada je ona njemu spasila život

Josip Mihaljević
8. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Njemačka ovčarica Sadie dugo se smucala po raznim azilima i nitko ju nije htio udomiti jer je, navodno, bila pomalo agresivna. Prije četiri mjeseca udomio ju je jedan umirovljenik s kojim se jako zbližila, a on tvrdi da mu je nedavno upravo ona spasila život.

pes umirovljenik

Foto: Kujica Sadie i Brian ujedinjeni nakon otpusta iz bolnice | Youtube screenshot

Kujica Sadie ima šest godina, a dok je bila mlađa radila je kao pas spasioc u New Jerseyu, piše cnn.com. Nakon “karijere” dugo se smucala po raznim azilima i nitko ju nije htio udomiti jer je znala pokazivati svoj temperament. Jedan azil ju je opisao ovako:

“Sadie je odajan pas, ali je nervozna i ponaša se zaštitnički oko ovih ljudi pa joj je malo teže pronaći novi dom”, stoji u opisu.

Međutim, prije četiri mjeseca uzeo ju je američki umirovljenik Brian Myers koji je vrlo vjerojatno zahvaljujući svojoj odluci da ju udomi danas živ čovjek.

“Prije nekoliko mjeseci Brian ju je odlučio udomiti unatoč opisu da je Sadie posebice nervozna oko muškaraca. On je osjetio posebnu povezanost s njom, cijenio je njenu inteligenciju i oklijevanje kod vjerovanja strancima. Brian joj je dao drugu šansu za život i pustio ju je u svoj dom”, napisali su iz azila na Facebooku.

Odvukla ga je do telefona

Brian je Sadie udomio u listopadu prošle godine, a tijekom lockdowna su se dodatno uspjeli zbližiti. A onda je u siječnju gospodin Brian shvatio da je kod odabira pronašao savršenog ljubimca.

“Probudio sam se tijekom noći kako bih otišao na toalet, a onda sam odjednom osjetio kako me noge izdaju i srušio sam se na pod. Bio sam zarobljen u prostoru između zida i kreveta, nisam mogao dokučiti telefon, pitao sam se koliko će vremena proći dok me netko ne nađe…”, započinje umirovljenik.

Sadie mu je brzo dotrčala i počela ga lizati po licu, pokazujući znakove nervoze.

“Htio sam je umiriti, a čim sam joj stavio ruku na ovratnik počela me vući preko cijele sobe dok nisam mogao uzeti mobitel i pozvati pomoć”, ispričao je Brian medijima.

Kasnije će saznati da je upravo u tim trenucima doživio moždani udar.

Veselo ujedinjenje kada su ga pustili iz bolnice

Umirovljenika su brzo pregledali u bolnici i shvatili da ima moždani udar. Oporavak mu je trajao tri tjedna, a pas je bio kod članova njegove obitelji.

Kada su ga napokon pustili van, obitelj ga je dočekala sa Sadie i tada je nastao ovaj video pun sreće:

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap