Umirovljenik potrošio 320 tisuća kuna kako bi izbacio kćer iz stana, ali bezuspješno

Jasmina Grgurić Zanze
4. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Bizarna priča stiže nam iz Melbournea u Australiji, gdje živi jedan stvarno nesretan umirovljenik. Naime, on već godinama pokušava iz stana izbaciti svoju kćer koja se tamo nastanila kao “parazit”. Na taj je cilj potrošio već jako puno novca, ali još nije pronašao učinkovita sredstva kako bi uspio u svom naumu. No, ono što je posebno začuđujuće jest pozadina cijelog slučaja.

Otac pokušava izbaciti kći iz stana (Snimak zaslona/A Current Affair)

Peter Grundy ima 84 godine i živi u australskoj državi Victoria kao umirovljeni ratar. Bolestan je i star pa pokušava prodati stan kako bi mogao preseliti u dom za starije. S obzirom da nema pravo na mirovinu, prodaja stana jedino je rješenje kako bi podmirio troškove doma. Međutim, na tom mu putu već osam godina stoji njegova vlastita kći Katrina (49). Ona se uporno odbija iseliti, a nesretni umirovljenik već je iscrpio sva pravna sredstva kako bi je istjerao iz stana.

Novinarima je rekao da je dosad potrošio 70 tisuća australskih dolara (oko 320.000 kuna) kako bi izbacio kćer, a procjenjuje i oko 200 tisuća australskih dolara (oko 920.000 kuna) gubitka od potencijalnog najma u posljednjih osam godina. Kako je stan njegov, on plaća sve poreze i režije. Kći Katrina tvrdi da i ona doprinosi plaćanju, no nije pokazala nikakve dokaze.

“Država Victoria nema na raspolaganju nekih drugih mehanizama da je izbaci. On je napravio sve što je mogao napraviti, no ona je ostala”, rekao je imovinski odvjetnik James Lawrence za show 9News A Current Affair te dodao kako je svaki novi dan koji je ona u stanu novi dan nepravde za njega.

Katrina pak kaže da su joj roditelji navodno darovali stan u Melbourneu prije osam godina, no iako je sud odbacio tu tvrdnju, to nije promijenilo situaciju. Štoviše, na nekretninu je stavila upozorenje.

“Vrlo lukavo u pravnom smislu”, rekao je Grundy, koji se bori i s rakom. I tri mjeseca nakon presude, policija se još uvijek nije pojavila na njezinim vratima.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap