Umirovljenik platio 50 tisuća kuna za operaciju očiju, kaže da nema apsolutno nikakve promjene

Josip Mihaljević
25. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Umirovljenik iz Bristola temeljito je razočaran nakon operacije u koju je uložio 6 tisuća funti (nešto više od 50 tisuća kuna). Zadnjih 40 godina nosio je naočale i štedio, nadajući se da će barem u mirovini moći uživati u normalnom vidu. Operaciju je odradio, račun je platio, a promjene – nema.

naocale

Foto: Pixabay

Umirovljenik se podvrgnuo operaciji očiju, nakon što su mu liječnik i specijalist obećali da će nakon nje imati savršen vid. Nakon što je račune platio i oporavio se od operacije – morao se vratiti nošenju naočala. Prema njegovim riječima, nikakve promjena se nije dogodila.

Muke po dioptriji

Operaciju mijenjanja očne leće platio je nešto više od 50 tisuća kuna i to na nagovor renomiranog očnog kirurga koji mu je obećao da će 100% nakon operacije imati savršen vid, piše bristolpost.co.uk.

Umirovljeni Roberts naočale je nosio već 40 godina, a isto je tako štedio da ih barem u mirovini ne mora nositi.

“Mislio sam kako bi bilo lijepo malo živjeti bez naočala, pogotovo zato što čitam puno. Samo sam htio čitati bez naočala.

Moj nećak je nedavno imao operaciju laserskog skidanja dioptrije, htio sam i ja nešto slično.”, kaže Roberts, umirovljeni slikar i dekorator.

Roberts je na operaciju potrošio većinu svoje ušteđevine, ali je smatrao da se isplati samo zbog obećanog savršenog vida. Priznaje kako se ne bi odlučio na operaciju da mu doktor nije obećao stopostotni uspjeh.

Pozvali ga natrag, a on im više ne vjeruje

Obratio se liječnicima, koji su mu ponudili da se vrati na dodatni tretman kako bi mu otklonili problem, ali umirovljenik odbija ići:

“Šest tisuća funti je velik novac za potrošiti da sve ostane kako je bilo i prije. Više im jednostavno ne vjerujem, a mogu vam reći da čitavo iskustvo i nije bilo posebice ugodno. Jedva sam mogao vidjeti nekoliko dana nakon operacije. Sada u kući spuštam zastore, smeta mi jaka svjetlost.

Lasersko skidanje dioptrije, inače, i nije toliko preporučljivo za starije pacijente zbog opasnosti od razvijanja katarakte (sive mrene). Umjesto toga, njima se preporuča operacija zamijene očne leće koja može i tretirati već nastale sive mrene.

Iz klinike koja ga je operirala kažu kako je u 99% slučajeva operacija uspješna, ali da se mogu dogoditi i propusti. Još jednom su pozvali Robertsa da se vrati na dodatne preglede, kako bi mogli napraviti novi plan tretmana i osigurati umirovljeniku obećano.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap