Umirovljenik oslobodio krdo deva, u okolnim selima nastao kaos

Josip Mihaljević
4. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Juri Serebrjakov (83) odlučio je da je prestar za kvalitetnu brigu o krdu deva u njegovom posjedu pa ih je naprosto pustio na slobodu. Osamdesetak deva sada radi kaos u okolnim selima, grizu ograde, uništavaju okućnice, a oštetile su vodovode i plinovode.

deva

Foto: Unsplash

83-godišnji ruski umirovljenik Juri Serebrjakov posljednjih 25 godina brine o krdu deva na granici s Kazahstanom. Ove je godine došao do zaključka da je prestar da se pošteno brine o njima i jednostavno ih je pustio na slobodu. Osamdesetak deva sada uzrokuje kaos u tri okolna ruska sela, piše themoscowtimes.com.

Deve su ljudima isprva bile simpatične, ali to nije dugo trajalo, kažu stanovnici Oranžeraja, Fjodorovke i Ninovke. Deve su do sada uspjele pokidati nekoliko vodovoda i plinovoda, ljudima oštećuju ograde i gaze im po skromnim vrtovima.

Neki od njih se boje napuštati svoje domove i ne puštaju djeci da se igraju izvan kuće. Naime, nekoliko se deva okotilo i sada su agresivni prema ljudima jer čuvaju svoje mališane.

“Ma čim ih pogledate u oči gotovo je… životinja će te ganjati, a ti moraš pobjeći”, komentirao je jedan stanovnik.

A što na to sve kaže naš umirovljenik Juri? On odbija preuzeti odgovornost. Kaže da nije on kriv jer posvuda rastu bagremi, omiljena hrana njegovih deva. Što se tiče ograda i oštećenih plinovoda, Juri kaže da opet nije kriv jer su oni “loše izgrađeni”. Lokalne vlasti su mu samo ove godine napisale šest kazni, a on ih je sve ignorirao.

 

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap