Umirovljenik mora platiti 1.000 eura, zanemario je i napustio svoga Lakija

Jasmina Grgurić Zanze
6. listopada 2023.
Novosti
A- A+

Općinski sud u Puli kaznio je istarskog umirovljenika zbog toga što je zanemario i napustio svoga psa. Naime, vlasnik je još 2019. godine mješanca Lakija predao na liječenje i skrb volonterskoj udruzi. Umirovljenik će morati platiti 1.000 eura kazne.

Ilustracija: Unsplash

Općinski sud u Puli kaznio je umirovljenika iz Marčane zato što je kao vlasnik zanemario i napustio svoga psa, mješanca Lakija. Zbog toga će morati platiti 1.000 eura.

Umirovljenikov pas ugrizao prolaznika, prijeti mu do 1.000 eura kazne

Umirovljenik iz Marčane je 2019. godine u volontersku udrugu Snoopy iz Pule predao psa na daljnju skrb i njegu, iz čega je sud zaključio da je psa kojem su nužni veterinarska skrb i liječenje napustio i zanemario, što predstavlja opasnost po zdravlje i život tog psa, piše Istarski.hr.

Sud ističe da je vlasnik postupio protivno odredbama Zakona o zaštiti životinja. Kaznu je dužan platiti u roku od tri mjeseca po pravomoćnosti presude, a ukoliko to ne učini, naplata će biti prisilna.

Umirovljenik je oslobođen optužbe da svog psa mješanca nije odjavio iz službene evidencije Upisnika pasa koja propisuje da je vlasnik dužan odjaviti psa u slučaju svakog gubitka posjeda životinje. Uz tisuću eura kazne, okrivljenik je dužan nadoknaditi i troškove sudskog postupka u iznosu od 30 eura.

Copy link
Powered by Social Snap