Umirovljenik Mato i ove godine domu zdravlja u Slavoniji poklonio vrijedan uređaj

Josip Mihaljević
4. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Prošle godine, u otprilike ovo vrijeme Mato Veić, umirovljenik iz Ruševa, županijskoj bolnici Požega kupio je medicinski uređaj vrijedan sto tisuća eura. Ove godine nastavlja s dobrim djelima.

Foto: Požeški vodič/V. Milković

Prošle godine umirovljenik Mato Veić iz Ruševa iznenadio je Opću županijsku bolnicu Požega, kojoj je kupio medicinski uređaj vrijedan sto tisuća eura. Ove godine napravio je još jedan potez ogromnog srca – sada za zdravstvenu ustanovu u svom kraju, Čaglinu, kojima će također kupiti medicinski aparat koji im je potreban, piše pozega.eu.

Mato je svoju mirovinu zaradio na “baušteli” u inozemstvu, a 75-godišnjak je na ovu ideju došao kada je u ambulanti Doma zdravlja u Čaglinu trebao obaviti

Dobrotvor Mato ima 12.000 kuna mirovine. Zaradio ju je 'krvavo' i danas živi skromno

pregled i snimak srca. Pregled je obavljen, no ne i EKG jer u ambulanti nemaju aparat za to:

“Ostao sam u čudu i rekao im da ću ja kupiti uređaj, samo neka kažu koliko košta”, kazao je novinarima.

Liječnica ružica komadina i medicinska sestra su ga u čudu povezali s ravnateljem Marijanom Višatickim, a EKG aparat koji bi zadovoljio potrebe košta oko deset tisuća kuna:

“Nemojte vi za ambulantu u mom kraju kupovati neke kineska aparate. Kupite onaj pravi koji treba pa makar koštao i pet puta više”, kazao je Mato.

Nakon kruga konzultacija, došli su do iznosa od EKG aparata u vrijednosti od 20 tisuća kuna, koji je već stigao u Dom zdravlja.

“Došao sam ovdje u svoje selo, u mirovini sam i kod kuće tako pomalo radim. Koliko mogu pomognem svojoj rodbini. Pomogao bih ja svakome, ali kome danas možeš vjerovati?! Neradnike ne volim, a njih je danas puno. Ponosan sam što sam pomogao i svojoj ambulanti, a dakako da sam ponosan što sam pomogao i svojoj bolnici prošle godine”, zaključio je ovaj umirovljenik-dobrotvor.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap