Umirovljenik Jure (77) po Zagrebu vozi taksi i tako zaradi još dvije mirovine!

Jasmina Grgurić
17. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Mogućnost rada u mirovini do polovine radnog vremena, ali i pogodnosti koje nudi moderna tehnologija, iskoristio je 77-godišnji zagrebački umirovljenik Jure Bandalović. Kućni budžet odlučio je popraviti vozeći taksi, a sviđa mu se i fleksibilnost koju mu taksiranje nudi. Posao je pronašao preko društvenih mreža, a iza sebe ima već 17.000 vožnji!

Ilustracija: Unsplash

Rad uz mirovinu za 77-godišnjeg zagrebačkog umirovljenika Juru Bandalovića nije ništa novo. On, naime, iza sebe ima već 17.000 vožnji kao Uberov taksist. Svaki dan od nove vožnje dijeli ga samo jedan “klik”. Taksirati je počeo jer je posao fleksibilan, ali mu i popunjava skromni umirovljenički budžet, piše Poslovni.hr.

Mirovina 2.800 kuna, zarada oko 4.000 kuna

Do toga možda ne bi ni došlo da taksist Jure nije zaljubljenik u tehnologiju i društvene mreže, gdje je oglas i vidio pa je tako zahvaljujući Facebooku iz čiste znatiželje odlučio i pokušati raditi ovaj nimalo lagan, ali izazovan i isplativ posao. Na rad su ga poticali unuci, koji su uvijek tu kako bi mu uskočili kada tehnologija zašteka, a iako je okolina bila kritična, taksiranje mu se sviđa pa po Zagrebu voziti taksi planira i dalje.

Zaposlenih umirovljenika više od 11.000. Što i gdje rade uz mirovinu?

Naravno, sve to bez neke računice ne bi previše imalo ni smisla, pogotovo ako se uzmu u obzir hrvatske mirovine od kojih baš i nije jednostavno spojiti kraj s krajem. Ovaj umirovljenik svoju je mirovinu zaradio uvozeći i prodavajući auto opremu, a iznosi 2.800 kuna. Iako po zakonu smije voziti samo do četiri sata na dan, otkriva kako uspije zaraditi oko 4.000 kuna.

Radio u trgovačkom centru, ali nije mu se svidjelo

Juri ovo nije prvi umirovljenički posao. Kako je za radnog vijeka radio u prodaji, pokušao je i u jednom trgovačkom centru, ali nije mu se svidio odnos prema zaposlenicima. Sada njegov radni dan počinje u 7 ujutro, no ima kontrolu nad radnim vremenom i uključi se kada želi. Zadužen je za vožnju kombija sa šest sjedala, uslugu koja se najčešće traži ljeti.

“Volim reći da je ovo zabavno-stresan posao, a jedna od poželjnijih osobina, pogotovo ako vozite po gradu, je smirenost. Živčana osoba ne može raditi posao taksista… Iz kompanije pružaju punu podršku, čak i kada mlađi pokušavaju iskoristiti situaciju u kojoj ne žele platiti vožnju. Oni za to imaju razumijevanja i do sada su mi već nekoliko puta nadoknadili cijeli iznos” – kaže 77- godišnji Jure Bandalović za Poslovni.

Umirovljenik Jure (77) po Zagrebu vozi taksi i tako zaradi još dvije mirovine!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap