Umirovljenik Joso trči maratone, ali sa štakama: ‘Nadam se da ću naredne godine pretrčati barem 400 kilometara’

Ana Kanazir
9. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Joso Hećimović ima 64 godine i trči maratone diljem Hrvatske. Osim što je već ovo vrlo zanimljivo, zanimljivo je i kako Joso trči sa štakama jer ima operiran kuk, a utrke uvijek završi do kraja. Sudjeluje na raznim maratonima, a kaže kako u mirovini trenira više nego ranije.

Umirovljenik Joso Hećimović trči maraton na štakama

Umirovljenik Joso | Foto: Novi list/privatna arhiva

Da je upornost vrlina i poželjna osobina, pokazuje umirovljenik Joso koji nakon operacije kuka nije odustao od bavljenja sporta, nego je samo krenuo još više trenirati. On tako trči maratone diljem Hrvatske i to sa štakama.

Produženje životnog vijeka kroz aktivnost | Pixabay
Društvene aktivnosti izvan doma su itekako važne za zdravlje

Joso u mirovini ne miruje, već trenira više nego ikada prije. Uvijek se bavio sportom pa ga ni operacija kuka 2015. godine nije zaustavila u sudjelovanju u utrkama. Umjesto toga, nastavio je trčati na maratonima, ali ovoga puta s pomoćnicima u rukama – štakama.

– U početku je bilo pomalo nezgodno, kuk me još bolio, ali nisam niti pomišljao da odustanem. Bila je to kratka staza od svega pet kilometara. Nakon toga sam sve više trenirao i sve više nastupao. Ove godine sam malo trčao, niti 200 kilometara ukupne dužine staza. Tome je razlog odgađanje brojnih takmičenja zbog vrlo kišnog proljeća, rekao je Joso u intervjuu za novilist.hr.

Dodao je i kako je trčao diljem Hrvatske, ali i kako je otrčao punu dionicu Plitvičkog maratona od 42 kilometara. Kolege trkači su se prvo čudili štakama na stazi i nisu znali hoće li moći svladati neke dionice, ali sada su se već navikli. Joso je inače dugogodišnji član Atletskog kluba ‘Velebit’ iz Gospića.

– Nadam se da će naredna godina biti puno povoljnija za organiziranje utrka i da ću tada pretrčati barem 300-400 kilometara, izjavio je umirovljenik za Novi list.

Osim toga, otkrio je kako namjerava sudjelovati na utrkama, posebno na maratonima još dugi niz godina. Za umirovljenike bilo kakva tjelesna aktivnost ima prednosti, od hodanja do vježbanja, a o tome smo više pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap