Umirovljenik iz okolice Dubrovnika mora platiti kaznu za brzu vožnju u Slavoniji: “U životu nisam bio u Belišću!”

Josip Mihaljević
4. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Đakovački prekršajni sud je jasan: tisuću kuna kazne i još 100 kuna sudskih troškova mora platiti umirovljenik iz Slanoga za prekršaj počinjen u Slavoniji. Tereti ga se da je kroz naselje Cret Bizovački jurio 106 kilometara na sat, a on tvrdi da tamo nikada u životu nije bio.

umirovljenik

Foto: Dubrovački Vjesnik

Uzaludne su bile pravovremene žalbe umirovljenika Burića, koje je potkrijepio argumentima koji dokazuju kako je nemoguće da je on počinio ono za što ga se tereti.

Čitava priča počinje 27. ožujka ove godine kada je od Policijske postaje Belišće dobio obavijest u kojoj piše da ga je uređaj Gatso za mjerenje brzine kretanja zabilježio u Cretu Bizovačkom 5. ožujka kako juri brzinom od 106 kilometara na sat. U istoj obavijesti pozvali su ga, da ako želi, može doći pogledati snimljenu fotografiju, ali u Policijsku postaju Belišće, piše Dubrovački Vjesnik.

“Ja tamo nikada nisam bio”

Nazvao ih je istog dana i rekao kako nije moguće da se radi o njemu iz nekoliko razloga:

“Rekao sam im da je točno samo to kako sam tu tablicu na samoljepljivoj foliji, kao privremenu uz rok trajanja od samo pet dana, još 2015. dobio u zagrebačkoj trgovini vlasnika Gorana Šimurena. Objasnio sam im da sam foliju s registracijom, dva dana nakon kupovine prema naputku dubrovačke Stranice za tehnički pregled, bacio u smeće i preuzeo novu, “stalnu” dubrovačku registraciju.

Uvjeravao sam ih kako svoje vozilo nisam nikomu davao te da nikad u životu nisam ni bio u Belišću ili Cretu Bizovačkom!”, ispričao je novinarima dubrovačkog vjesnika.

Nije mu pomoglo ni to što dijeli prezime s belišćanskim gradonačelnikom Dinkom Burićem, policija je njegovu žalbu odbila. Trgovac koji je dao izjavu da umirovljenik doista jest kupio te sporne probne tablice dodao je kako nije realno da netko pune tri godine koristi privremene tablice ili malim Smart automobilom ide na drugi kraj Hrvatske, ali nije pomoglo.

Presuđuje se bez dokaza i zdrave pameti

Umirovljeni Burić pretpostavlja da je netko zlouporabio registarske tablice, ali ta “priča” ne zanima policiju i sudstvo koji su onako rutinski riješili čitav slučaj.

“Suprotno mojim očekivanjima, dobio sam presudu kojom se moj pravodobni prigovor odbija kao neutemeljen jer je optužni akt ‘egzaktno potkrijepljen dokazima’ te se potvrđuje obavezni prekrašjni nalog kojim je visina utvrđene kazne valjano odmjerena”, tvrdi Burić.

Unatoč presudi i odbitku žalbe, Burić je odlučan u traženju pravde. Iz MUP-a je Dubrovačkom Vjesniku potvrđeno kako je Interna kontrola primila žalbu gospodina Burića i da “intenzivno rade na provjeravanju njegovih navoda.”

Umirovljenik iz okolice Dubrovnika mora platiti kaznu za brzu vožnju u Slavoniji: “U životu nisam bio u Belišću!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap