Umirovljenik iz Koprivnice krao plin na vrlo neobičan način, ali je ulovljen

Jasmina Grgurić
17. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

“Sumnja se da je 70-godišnjak od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine postavio magnet na plinomjer instaliran na kućnu plinsku instalaciju, te plinomjer nije registrirao stvarnu potrošnju plina, čime je poduzeće oštećeno za nekoliko desetaka tisuća kuna”

Ilustracija Foto: Pixabay

Zavidnu inovativnost pokazao je 70-godišnji umirovljenik s koprivničkog područja koji je “patentirao” vrlo neobičan način krađe plina. No, “izumitelja” je sustigla pravda. Naime, policija je jučer objavila kako ga sumnjiči da je tijekom cijele prošle godine na plinomjeru imao – magnet.

Policijska uprava Koprivničko-križevačka i poduzeće Koprivnica plin otkrili su prevaranta koji je zaista specifičnom metodom uspio ukrasti plin u vrijednosti najmanje 30.000 kuna.

“Sumnja se da je osumnjičeni 70-godišnjak od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine postavio magnet na plinomjer instaliran na kućnu plinsku instalaciju, te plinomjer nije registrirao stvarnu potrošnju plina, čime je poduzeće oštećeno za nekoliko desetaka tisuća kuna” – priopćila je jučer Policijska uprava. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv 70-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Magnet koji se postavi na plinsko brojilo usporava njegov rad, zbog čega uređaj prikazuje manje  potrošenih kubika od stvarne vrijednosti.  Riječ je o dosad neviđenoj metodi krađe na ovom području.

Umirovljenik iz Koprivnice krao plin na vrlo neobičan način, ali je ulovljen
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap