Umirovljenik iz Donjih Stativa ubio lopova i pozvonio susjedi: “Maco zovi policiju, ubio sam čovjeka”

Josip Mihaljević
19. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

U karlovačkoj općini Netretić u nedjelju navečer dogodilo se ubojstvo. Zasad nepoznati mladić upucan je iz vojničke puške od strane 75-godišnjeg Mirka K., a cijeli događaj se odvio u Mirkovoj kući. Nakon toga, šokiranoj susjedi je pozvonio na vrata i zamolio ju da pozove policiju jer je ubio čovjeka.

mačeta

Foto: Ilustracija | Pixabay

Mirko K. nije bio posebice omiljen u susjedstvu, a mještani ga opusuju kao incidentnog čovjeka. Znao je hodati po selu bos, ili samo u donjem rublju, a u posljednja dva tjedna zabrinjavao je susjede jer je okolo hodao s mačetom u ruci, donosi Jutarnji list.

S istom tom mačetom pokucao je susjedi u nedjelju oko 11 navečer i zamolio ju da zove policiju:

“Došao mi je na vrata i zamolio me da pozovem policiju jer je ubio čovjeka. U rukama je držao mačetu s kojom smo ga viđali po selu zadnja dva tjedna. Nakon što mi je to rekao, oduzela sam se od straha jer je u dvorištu sjedio moj suprug kraj kojeg je Mirko netom bio prošao. Kako je susjed Mirko izgledao? Normalno. Na njemu se nije dalo iščitati da je ugasio nečiji život”, ispričala je susjeda novinarima Jutarnjeg.

Kad se krenuo vraćati kući, zatekla ga je policija. Susjeda je dodala, kada malo vrati film, da je oko 21 sati u nedjelju čula pucanj.

Nerazjašnjene okolnosti

Dugoreški policajci su odmah po dojavi stigli na mjesto događaja, a s njima i zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca Dubravko Skolan.

“U obiteljskoj kući je nakon dojave pronađeno tijelo mlađe muške osobe, oko 11 sati, pošto su policijski službenici provjerili dojavu. Po sada rikupljenim obavijestima i saznanjima dobivenim očevidom mogu reći da je mlađi muškarac ustrijeljen vatrenim oružjem, vojnikom puškom i preminuo je na mjestu događaja. Te ozljede mu je zadala druga osoba, najvjerojatnije vlasnik kuće koji je odmah i uhićen”, izjavio je Skolan.

Susjedi su novinarima ispričali kako je Mirko “mogao ubiti bilo koga jer  nikoga nije volio”. Svoje dvorište ogradio je kapijom i zelenom ogradom i živio dosta povučenim životom. Nije vozio, a kada je trebao otići do Karlovca, zvao bi taksi ili tražio nekog od susjeda da ga voze.

“Nije se imao s kim družiti. Od cestara je tražio da mu sagrade potporni zid. Živcirali su ga ovi koji su kosili travu uz cestu jer nije dao na svoje. Jednom prilikom im je ukrao i mačetu za granje pa je s njom šetao selom prijeteći da će nekoga ubiti. S njime je bilo najbolje ne imati posla. Volio je samo životinje”, ispričao je jedan susjed novinarima Jutarnjeg.

Mirko je jučer, u popodnevnim satima uz nazočnost odvjetnika bio ispitan u svojstvu osumnjičenika. Policijski očevid još uvijek traje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap