Umirovljenik Ivica ima 80 godina, ali svaki dan hoda deset kilometara

Jasmina Grgurić Zanze
3. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Umirovljenik Ivica Brezić Gips iz Slavonskog Broda sportske navike njeguje i u 80. godini života. Svaki dan propješači desetak kilometara, a fizička kondicija nije ga napustila zahvaljujući, kako sam kaže, ličkim korijenima i sportskim navikama iz mladosti. Također, automobil je cijeli život izbjegavao.

Snimak zaslona/HRT

“Ne osjećam se star, kažem da sam još mlad” – priča za HRT 80-godišnji umirovljenik iz Slavonskog Broda, Ivica Brezić Gips.

I doista, sudeći po njegovoj fizičkoj kondiciji tako i jest, jer svakoga dana on propješači desetak kilometara, i zimi i ljeti. A sve to uspravna hoda i vedra duha.

Vozački ispit nikada nije polagao, što ga je spasilo od nekretanja. Ipak, uvijek je svugdje stizao na vrijeme pa istu naviku njeguje i sada u mirovini.

“Supruga kaže ‘hajde kad već voliš hodati idi tamo idi vamo’. Nekada i namjerno zaboravim, a nekad i stvarno zaboravim nešto kupiti i onda moram ići ponovo” – govori Ivica.

Sportu je posvetio cijeli životni vijek. Bio je igrač, ali i trener i sudac, kao i osnivač raznih sportskih udruga i klubova, od košarke, gimnastike, rukometa pa do stolnoga tenisa. Sport je i dalje u njemu, a duguje mu i današnje zdravlje.

Kretanje i boravak na svježem zraku njegov su recept za zdravlje, a njega preporučuje i mladima i starima. Od lijekova ne pije ništa, a u šali kaže, samo nekad gemišt ili pivo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap