Umirovljenik glumio da je slijep 34 godine zbog invalidnine, a sada bi mogao vratiti sav dobiveni iznos

Ana Kanazir
18. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Umirovljenik iz Italije koji ima 84 godine je više od 34 godina varao sve oko sebe i pretvarao se da je slijep. Sada je policija otkrila da ovaj Talijan zapravo dosta dobro vidi jer je sam prelazio ulicu i čitao osmrtnice. Završio je na sudu koji mu je naredio preventivnu pljenidbu 90.000 eura koje je imao na računu, a morao je i dati stan. Ako ga proglase krivim, morat će vratiti i sav iznos koji je dobio u te 34 godine.

Stariji muškarac istovremeno drži kišobran i koristi štap za slijepe i slabovidne osobe

Štap za slijepe i slabovidne osobe | Foto: Pexels / Mart Production

Nevjerojatan slučaj prevare se dogodio u Italiji. Tamo je umirovljenik glumio invaliditet radi dobivanja novca. S obzirom na to da su u laži kratke noge, na kraju ga je ulovila policija i završio je na sudu.

84-godišnjak iz pokrajine Piemonte u Italiji prijavljen je za tešku prijevaru jer se pretvarao da je slijep više od 34 godina. Sve je ovo radio kako bi primao invalidninu, a na kraju ga je raskrinkala policija. Naime, istraga je trajala neko vrijeme, a policija ga je slijedila i uočila kako se kretao ulicom bez pomagala, uz to je još i čitao osmrtnice na ulici i podizao novac s bankomata. Nakon toga je prijavljen sudu zbog teške prijevare na štetu države, prenosi rijekadanas.com.

Sud je naredio preventivno oduzimanje 90.000 eura koje je imao na svom računu, ali i stana koji posjeduje. Ako se proglasi da je kriv, moguče da će biti prisiljen vratiti sav iznos koji je dobivao za vrijeme svojeg lažnog invaliditeta. Uz njega, optužena su i dva liječnika koja su mu postavila dijagnozu sljepoće.

I u našoj zemlji ima sličnih slučajeva, a jedan takav je i onaj lažnog branitelja koji je nezakonito stekao pravo na braniteljsku mirovinu i invalidninu, oštetivši time državni proračun, o čemu smo pisali i ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap