Umirovljenik (71) krao u trgovini, uhvatila ga zaštitarka koju je gurnuo

Jasmina Grgurić
16. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Vjerojatno je neimaština natjerala 71-godišnjeg umirovljenika u Varaždinu da krade artikle malene vrijednosti u trgovačkom centru. Nije to opravdanje za njegov čin, a žalosno je što se pritom i fizički obračunao sa zaštitarkom zbog čega mu sada prijeti do 10 godina zatvora.

Foto: Rawpixel

Nakon što je u srijedu oko 9 sati 71-godišnji umirovljenik ukrao artikle iz jednog trgovačkog centra u Varaždinu, pokušao je sa stvarima neprimijećeno napustiti trgovinu. No, na put mu je stala zaštitarka koja ga je zamolila da s njom pođe u službene prostorije. Ipak, on to nije učinio već je 29-godišnjakinju odgurnuo i udario po ruci.

Što ga je natjeralo na ovaj očajnički čin, teško je reći. S obzirom na dob i visinu hrvatskih mirovina, vjerojatno je u pitanju neimaština. No, kako se uz krađu i fizički obračunao sa službenom osobom, policija ga optužuje za razbojničku krađu za koju može dobiti i do 10 godina zatvora.

Baka u Konzumu ukrala novčanik, mogla bi završiti iza rešetaka

“Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojnička krađa.

Kako se sumnja, on je u srijedu, 14. travnja oko 9.20 sati u trgovini u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, otuđio prodajne artikle te se pokušao udaljiti iz trgovine. Pritom mu je prišla 29-godišnja zaštitarka i zamolila ga da dođe s njom u službene prostorije, na što ju je odgurnuo  i udario po ruci.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu” – izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

Umirovljenik (71) krao u trgovini, uhvatila ga zaštitarka koju je gurnuo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap