Umirovljenicu (77) nakon 23 godine deložiraju iz stana: ‘Ima hitnijih slučajeva od nje’

Jasmina Grgurić Zanze
3. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Njemačka umirovljenica Krystyne Thiele mora napustiti gradski stan u kojem je živjela posljednje 23 godine. Drugi smještaj nije si mogla priuštiti, jer joj mirovina iznosi svega 633 eura. Gradske vlasti žele je premjestiti u stambenu zajednicu za starije osobe, a u sadašnji stan smjestiti više osoba kojima je to, kako kažu, potrebnije.

Ilustracija: Rawpixel

Gradska vlast njemačkog Würzburga donijela je odluku o deložaciji 77-godišnje Krystyne Thiele iz stana u kojem živi protekle 23 godine. Ima, kažu, hitnijih slučajeva od njezinog, a zauzvrat joj daju tek privremeni smještaj. Predstavnici grada ovu su joj vijest rekli točno na njezin rođendan prije mjesec dana, kada su je posjetili u njezinu, sad već, bivšem domu.

Pokušala pronaći vlastiti smještaj, ali nije mogla

– Rekli su mi da je stan prevelik za mene samu i da im je moj stan potreban za izbjegličku obitelj, rekla je lokalnim medijima ova umirovljenica, piše Rmx.news.

mauro morandi
Umirovljenik (81) preko tri desetljeća živi na pustom otoku, a sada mu prijeti deložacija

Unatoč tomu što je stan velik 44 četvorna metra, gradska službenica joj je rekla da joj nije potreban toliki prostor te da će biti preseljena u manji, a pritom je vremešnu njemačku državljanku tražila da proda ili baci većinu namještaja kako bi napravila mjesta za nove stanodavce.

Da ne seli u zajednički stan za starije osobe, umirovljenica je saznala tek kasnije. Stan u kojem trenutno živi dio je stambenog plana za osobe kojima prijeti beskućništvo, ali na određeni vremenski rok dok ne nađu alternativni smještaj. Međutim, Krystyna je nastojala pronaći drugo mjesto za život, ali nije uspjela zbog nedostatka stanova u gradu i svoje skromne mirovine od 633 eura mjesečno.

‘Možda sam se naviknula, možda sam bila naivna’

– Možda sam se previše naviknula, možda sam bila previše naivna, objasnila je te otkrila da su je prije mnogo godina zapala teška vremena i da joj je trebao dom. Od tada je svakih šest mjeseci podnosila zahtjev za produženje kako bi ostala živjeti u stanu, što joj je uvijek bilo odobreno.

Iz gradske uprave su pojasnili da suosjećaju s umirovljenicom, ali da je taj stan prikladniji za smještaj nekoliko članova obitelji ili više osoba, a koji su hitniji slučajevi. Opovrgnuli su tvrdnju umirovljenice da će u taj stan smjestiti izbjeglice.

Copy link
Powered by Social Snap