Umirovljenicima za Novu godinu dijele 200 eura uz mirovinu. Ali…

Jasmina Grgurić
29. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Novčane pomoći za umirovljenike najčešće su ograničene cenzusima, poput visine mirovine ili životne dobi. No, susjedna država postavila je nevjerojatno strog uvjet za ostvarivanje prava na poklon od 200 eura za novu godinu.

Ilustracija: Pixabay

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore umirovljenicima osim mirovine isplaćuje i 200 eura u povodu novogodišnjih praznika. No, ova financijska čestitka namijenjena je samo najstarijim korisnicima. I to doslovno, jer je uvjet da su napunili sto godina!

Tako će po 200 eura primiti 21 umirovljenik, koliko ih je napunilo sto godina, što čini svega 0,02 posto ukupnog broja umirovljenika kojih je u studenom bilo 123.522, priopćio je Fond PIO, izvještava Kodex.me.

Ipak, pohvalna briga za najstarije stanovnike, pri čemu zanemariv nije ni iznos pomoći.

“Raduje nas činjenica da među umirovljenicima imamo i stogodišnjake, od kojih je najstarija stanovnica Podgorice, koja je napunila 105 godina” – rekao je vršitelj dužnosti direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, Ranko Aligrudić.

Briga o korisnicima im je, ističe Aligrudić, prioritet te će u budućnosti nastojati definirati nove mjere kako bi izašli u susret njihovim potrebama.

Sredstva su stogodišnjacima uplaćena već jučer, a primaju ih jednako kao i mirovinu, putem pošte ili banke.

Umirovljenicima za Novu godinu dijele 200 eura uz mirovinu. Ali…
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap