Umirovljenicima umjesto novca poklon bonovi u samo jednoj trgovini

Jasmina Grgurić Zanze
15. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Svega nekoliko dana prije Uskrsa neki su gradovi obavijestili svoje umirovljenike s malim mirovinama da će im isplatiti uskrsnicu. No, umjesto novca dijele se i poklon bonovi koji se mogu iskoristiti samo u jednom trgovačkom lancu.

Foto: Pixabay

Jedna županija, oko 60 gradova te otprilike jednako toliko općina ove godine dijele uskrsnice umirovljenicima. Negdje su one uvedene po prvi put, neki su podigli i iznose pomoći i iznose mirovina kao uvjet za ostvarivanje prava, dok drugi pak dijele bonove samo za one s najnižim mirovinama. Tako stariji građani od uskrsnice neće moći kupovati što žele i gdje žele, jer bonovi vrijede samo za jedan trgovački centar. A neće moći platiti ni nepodmirene režije ili kupiti lijekove.

Grad Pula podijelit će bonove u vrijednosti 350 kuna. No, tu pomoć neće dobiti svi umirovljenici, nego njih manje od 600.

Točnije, radi se o 580 umirovljenika u Puli koji imaju prihode manje od 2.100 kuna kao samci, odnosno o jednom umirovljeniku u obitelji, čiji prihod po članu obitelji iznosi do 1.850 kuna mjesečno. Umirovljenici će svoj bon moći iskoristiti isključivo u trgovinama Konzuma, obavijestili su iz Grada.

Dosadašnji popis oko 60 gradova koji ove godine novčano pomažu umirovljenicima za Uskrs možete pogledati OVDJE.

 

Umirovljenicima umjesto novca poklon bonovi u samo jednoj trgovini
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap