Umirovljenicima iz Našica dodijeljeno više od 150 tisuća kuna za financiranje novog projekta

Jelena Ratko
10. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Udruga umirovljenika Našica dobila je nepovratno 152 tisuće kuna, što je najveći odobren iznos koji je udruga dobila od kada postoji. U sklopu novog projekta “Zlatna dob za nove početke”, organizirat će se radionice, predavanja i književni susreti.

Foto: pixabay.com

Gradska udruga umirovljenika Našica već godinama organizira razne aktivnosti za umirovljenike željne druženja. Osim izleta, topličkih kupanja i zabava, našički umirovljenici od sada će aktivno sudjelovati i u kulturnim i umjetničkim aktivnostima.

Odobren je projekt “Zlatna dob za nove početke” koji je nepovratno dobio 556 tisuća kuna. U projektu se ostvaruje partnerstvo između Gradske udruge umirovljenika i Grada Našica, Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice te Zavičajnog muzeja. Na konferenciji na kojoj je predstavljen projekt istaknuto je kako će se sredstva uložiti u raznovrsne umjetničko-kulturne sadržaje u Muzeju i Knjižnici, u kojima će biti održane radionice keramike i književni susreti, a u planu je osnivanje i čitateljskog kluba 54+.

Umjetnost i kultura za starije: 20 milijuna kuna za 40 projekata diljem Hrvatske

Dodijeljena sredstva Gradskoj udruzi umirovljenika iznose 152 tisuće kuna. Nabavit će se kostimi za mješoviti pjevački zbor i radni materijal za radionice zbora i glazbe te financirati probe. Financirat će se i prijevoz i ulaznice za kazališne predstave u Osijeku. Umirovljenici će posjetiti i Šopron, a zaposlit će i administrativnog djelatnika, prenosi Glas Slavonije. Sve to realizirat će se u sljedećih 16 mjeseci.

“Ovo je do sada najveći odobreni iznos u povijesti udruge umirovljenika. I ovo je prvi put da smo izvan Grada i Županije dobili značajnija sredstva za naš rad. No nećemo stati jer je poznato kakvo je materijalno-socijalno stanje umirovljenika te ćemo se i dalje tražiti partnere za projekte”, rekao je Boško Dundović, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Našice, koja ima više od 800 članova.

U okviru projekta najavljene je sedam kulturno-umjetničkih radionica za osobe starije od 54 godine, posjeti kulturnim događanjima i sedam edukacijskih radionica namijenjenima stručnjacima iz područja kulture. Također, u okviru projekta zaposlene su dvije osobe u Zavičajnom muzeju Našice i jedna koja će djelovati ispred Gradske udruge umirovljenika u Našicama.

Cilj projekta je aktivnije i brojnije uključivanje starije populacije u aktivnosti na području kulture i umjetnosti. “Naš su rad prepoznali ljudi treće životne dobi te okupljamo 860 članova, a djelujemo kroz podružnice u Jelisavcu, Koški, Podgoraču i Našicama. Iz dana u dan rastemo jer osluškujemo potrebe naših umirovljenika”, rekao je Dundović.

Umirovljenicima iz Našica dodijeljeno više od 150 tisuća kuna za financiranje novog projekta
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap