Umirovljenicima 1,2 milijuna kuna za radionice kuhanja, plesa, ali i služenja mobitelom!

Jasmina Grgurić Zanze
6. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Kako osmisliti dobre sadržaje za umirovljenike te za njih dobiti bespovratna sredstva zna Crveni križ u Vodicama. Za starije osobe pripremili su zanimljive aktivnosti za koje su dobili 1,2 milijuna kuna u sklopu projekta Ministarstva rada i mirovinskog sustava “Pridruži se – aktivni u mirovini”. No, nisu oni jedini jer je istu mogućnost iskoristilo još 19 udruga i ustanova diljem Hrvatske, a sve kako bi se naši stari uključili u zajednicu kroz razne aktivnosti.

Aktivnosti za umirovljenike u Vodicama Foto: Grad Vodice

Radionice kuhanja, plesa, ali i učenja kako se služiti pametnim telefonom, samo su neki od zanimljivih sadržaja koji se besplatno nude umirovljenicima u Vodicama. Da se uključe u sve ili samo one aktivnosti koje ih zanimaju poziva ih gradski Crveni križ.

Nude se medicinska gimnastika, nordijsko hodanje, mjerenje šećera i krvnog tlaka, kreativne radionice, tečaj plesa, radionica kuhanja, radionica psihosocijalne podrške, radionice prve pomoći te mala škola služenja pametnim telefonima.

Udruge za projekte namijenjene umirovljenicima dobile 25 milijuna kuna

“Svi umirovljenici su dobrodošli, jedini uvjet za registraciju je preslika osobne iskaznice i preslika rješenja o mirovini i/ili odrezak od mirovine. Sve radionice su besplatne, a provode se u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ u trajanju od 24 mjeseca i financirane su iz Europskog socijalnog fonda.
Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika” – poručuju iz Grada Vodica.

Za provedbu ovog programa osigurano je više od 1,2 milijuna kuna u sklopu projekta Ministarstva rada i mirovinskog sustava “Pridruži se – aktivni u mirovini”. Projektu se priključilo 19 udruga i ustanova diljem Hrvatske s aktivnostima ukupne vrijednosti 25 milijuna kuna.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap