Umirovljenici u Domu Park cijeli kolovoz bez klime, a smještaj baš i nije jeftin

Jasmina Grgurić Zanze
1. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Klimatizacijski sustav Doma za starije i nemoćne Park navodno je pokvarila srpanjska oluja u Zagrebu pa su korisnici većinu kolovoza trpjeli vrućine. A za smještaj umirovljenici ne izdvajaju baš mali novac da bi se ‘kuhali’.

Ilustracija  Foto: Unsplash

Klimatizacijski sustav Doma za starije i nemoćne osobe Park na Lašćinskoj cesti u Zagrebu zakazao je početkom kolovoza, tako da su umirovljenici većinu uzavrelog mjeseca proveli – bez klime. Riječ je o ustanovi pod ingerencijom Grada Zagreba, a iz Doma poručuju da rade na popravku.

Kvaru je kumovalo nevrijeme koje je zahvatilo Zagreb između 24. i 25. kolovoza, piše Ivor Kruljac za zagreb.info.

Udar munje oštetio sustav

– Od 27.07. do 07.08. postupno su prestajale raditi rashladne točke po Domu. Utvrđeno je da je udar munje napravio oštećenja u komunikacijskom sustavu. Detaljnim pregledima svih dijelova sustava koje su odradile tvrtke koje se bave određenim dijelovima rashladnog sustava, a koji su se odvijali u unutarnjim prostorima i na krovu tijekom dana, ali i do sitnih noćnih sati, utvrđeno je da je potrebno zamijeniti dio koji je moguće naručiti u Italiji, a naposljetku i da je oštećen elektronički sustav i kompresor, objasnili su iz Doma Park.

Još uvijek čekaju dijelove

Dodali su da je dijagnostika postrojenja trajala, a još uvijek se čeka isporuka potrebnih dijelova.

Starija žena sjedi na plaži u bijeloj majici i šeširom na glavi
Jeste li znali da vrućine utječu i na vaš mozak, ali i na raspoloženje?

–  Sve uključene tvrtke pokazale su veliko razumijevanje za naše molbe za žurnost, jer smo ustanova koja skrbi o osjetljivoj kategoriji korisnika te smo uvijek imali prednost pri izlasku na teren i izvođenju radova, čak su odgođena izvođenja radova na Jadranu kako bi se posao u našem Domu što prije priveo kraju. Čim nam budu isporučeni naručeni dijelovi, tvrtke će pristupiti instalaciji i konačnom popravku klimatizacijskog sustava, a tada ćemo imati i informaciju o konačnom trošku nastalog kvara”, napomenuli su iz Parka.

Inače, riječ je o jednom od boljih javnih domova na zagrebačkom području. Provjerili smo cijene smještaja, a one se kreću od 3.950 pa do 7.500 kuna, ovisno o stupnju njege. U svakom slučaju, previše da bi se za te novce korisnici “kuhali” po vrućinama i ugrožavali vlastito zdravlje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap