Umirovljenici sami obnovili fasadu zgrade, gradonačelnik im želi dati nagradu

Jasmina Grgurić
22. listopada 2019.
Novosti
A- A+

Da se ponekad najbolje “pouzdati u se i u svoje kljuse” kaže narodna poslovica, a za njom se povelo i dvoje umirovljenika, 84-godišnji Stanko Golubić i Vezira Vlašić. Obećanjima političara nisu vjerovali pa su sami odlučili urediti fasadu male stambene zgrade u gradskoj četvrti Bronx, ali ne one u New Yorku, nego kolokvijalno zvane u Varaždinu.

Vezira Vlašić radila je na fasadi zgrade (Snimak zaslona/HRT)

Stanari malene zgrade u Varaždinu u gradskoj četvrti kolokvijalna naziva Bronx tražili su pomoć od Grada kako bi uredili fasadu. No, pomoć nije stizala pa su umirovljenici na kraju sami obojali nemalih oko 700 četvornih metara fasade na svojoj zgradi.

“Zvali smo majstora da nam napravi predračun, rekao je 22.000 kuna. Mi smo umirovljenici, nemamo od kuda to skupiti, nemamo pričuve, kad smo četiri stanara. Onda smo godinu dana skupljali i skupili 4.000 kuna. Boju i valjke smo platili 3.500 kuna” – rekla je za HRT Vezira Vlašić.

Stanku Golubiću (84) i Veziri Vlašić u pomoć su pritekli i drugi stanari kako bi im olakšali teški fizički posao farbanja fasade. Umirovljenik Stanko sam je izradio i pomičnu skelu. S nje je farbao gornji dio zgrade, dok je umirovljenica Vezira bila zadužena za donji.

Priča koja je mogla samo posramiti gradske oce, stigla je ovih dana i do varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka koji je dvoje umirovljenika predložio za nagradu.

“Grad je preuzeo sve troškove za materijal. Predložio sam to dvoje ljudi za jednu od nagrada grada Varaždina. Svaka im čast, bravo” – rekao je gradonačelnik, piše e-Varaždin.