Umirovljenici s Trešnjevke snimili savjete mladima, pogledajte što su rekli

Jasmina Grgurić
11. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

“Sjećam se svoje mame koja mi je uvijek govorila ‘budi poštena i nemoj lagati’. Vjerujem da je u dobroti, poštenju, bez laži život puno ljepši i bolji” – samo je jedna od poticajnih poruka koje su u videu mladima poručili stanari doma na Trešnjevci.

Umirovljenici snimili poticajne poruke za mlade (Snimak zaslona/24 sata)

Umirovljenici iz Doma za starije i nemoćne osobe na Trešnjevci snimili su svoje poruke za mlade. Neki su im poželjeli da imaju više djece, drugi da manje koriste opijate, a nisu izostali ni bračni savjeti. Video je snimila ekipa 24 sata kako bi na početku godine prenijela inspirativne misli djedova i baka koji su odaslali emotivne i pozitivne misli te podijelili svoja životna iskustva.

“Trudite se biti dobri roditelji s puno djece, a za to treba bolji standard” – savjet je 82-godišnje Anđelke.

Da puno čitaju, druže se, vesele, ali u svemu tomu i poštuju jedni druge, a posebno starije ljude, mladima poručuje 84-godišnja Anica.

Biti tolerantniji, ne lagati… to su samo neke od životnih lekcija koje su ispisali na plakatima za mlađe naraštaje.

“Sjećam se svoje mame koja mi je uvijek govorila ‘budi poštena i nemoj lagati’. Vjerujem da je u dobroti, poštenju, bez laži život puno ljepši i bolji” – poručila je 82-godišnja Ankica.

Antun (83) kaže mladima kako se u životu treba truditi da bi se postigli ciljevi i kako ne mogu imati sve čim se rode.

“Volite se i poštujte kada ulazite u brak. Ja sam sa svojim suprugom doživjela čak 56 godina braka, evo sada smo zajedno u ovom domu” – rekla je umirovljenica Marija uz svoga supruga.

Ostatak poruka pogledajte u videu 24 sata.

Umirovljenici s Trešnjevke snimili savjete mladima, pogledajte što su rekli
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap