Umirovljenici s mirovinom od 1.100 kuna lopovi ukrali 27 kokoši

Josip Mihaljević
12. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenica Ivka Marija Jazvec (73) nakon smrti supruga živi sama sa sinom. Ima 1.100 kuna mirovine, a lopovi su joj u dva navrati ukrali 27 kokoši s kojima popravlja budžet.

kokoši

Foto: Unsplash

Umirovljenici Ivki Mariji Jazvec (73) iz Zablatja na području općine Legrad netko je u dva tjedna ukrao 27 kokoši, pišu 24sata.hr. Nesretna žena nakon suprugove smrti živi sa sinom, a prihodi su joj 1.100 kuna mirovine.

“Da me netko pitao da mu dam koricu kruha, dala bih mu, ali ovo je sad prešlo baš svaku mjeru”, požalila se novinarima.

Prije tjedan dana su joj uzeli sedam kokoši, a sada još 20. Imala ih je ukupno 30.

Kokice su joj dnevno znale snijeti i dvadesetak jaja, a očajna umirovljenica sada od male mirovine mora odvajati i za njih.

“Šteta je veća od 1000 kuna. Odnosno, jedna moja mirovina. Niti prvi, a niti drugi put, kad su kokošari ušetali u moj kokošinjac, ništa nisam čula, jer vjerujem da oni kookšima zavrnu vratove i potrpaju ih u vreće te preko polja odu otkud su došli”, ispričala je novinarima.

Njena kuća nalazi se u osami, a još je na kraju ulice. Vjeruje da su lopovi uočili kokice tijekom dana jer ih tada pusti da pasu na ledini uz kuću u ograđenom prostoru. Dodala je da je lokot na kokošinjcu razvaljen.

Policijska uprava križevačko-koprivnička objavila je da traga za nepoznatim počiniteljem.

Umirovljenici s mirovinom od 1.100 kuna lopovi ukrali 27 kokoši
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap