Umirovljenici prevarili 45-godišnjaka: Uložio 500.000 eura za gradnju zgrade, a kasnije dobio zabranu prilaza

Ana Kanazir
10. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Muškarac od 78 godina i 67-godišnja žena su se udružili kako bi prevarili 45-godišnjaka. Sve je počelo prije pet godina u Biogradu. Naime, umirovljenici su s oštećenim dogovorili gradnju i prijenos vlasništva zgrade u općini Pakoštane, ali su ga na kraju prevarili i oštetili za iznos veći od 500.000 eura. Uz to su mu zabranili i pristup zgradi kada je konačno bila izgrađena u travnju prošle godine.

Zgrada koja se gradi okružena skelama

Izgradnja zgrade | Foto: Pexels, Mike van Schoonderwalt

Nisu uvijek umirovljenici žrtve prevare, nekada su upravo umirovljenici oni koji su prevaru pokrenuli. Takav se slučaj dogodio u Biogradu kada je 45-godišnjak prevaren zbog obećane zemljišne čestice, odnosno vlasništva zgrade, koju na kraju nije dobio, a ostao je i bez uplaćenog novca.

prijevara
Umirovljenik htio prodati kuću pa ostao prevaren: Uzeli su mu čak 500.000 eura

Umirovljenika se sumnjiči da je u siječnju 2018. godine 45-godišnjaka doveo u zabludu jer je s njim dogovorio i potpisao sporazum vezan za prava i obveze te sređivanje imovinsko-pravnog stanja u zemljišnim knjigama za zemljišnu česticu na području Općine Pakoštane, a dogovorena je i izgradnja objekta. Nakon toga je u dogovoru sa 67-godišnjakinjom oštećenom muškarcu lažno predočio da će po završetku radova i dovršene izgradnje objekta s više stambenih jedinica na njega prenijeti vlasništvo objekta, osim jedne stambene jedinice i dva parkirna mjesta.

Radovi su završili u travnju ove godine, a s time su i prevaranti 45-godišnjaku zabranili daljnji pristup gradilištu i objektu i oštetili ga za iznos od 500.000 eura koje je uložio za izgradnju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 78-godišnjaka i 67-godišnjakinje se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava redovnim putem.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap