Umirovljenici podijeljeni oko ideje stožera: “Još malo pa ćemo molbu pisati za odlazak na toalet”

Josip Mihaljević
6. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Načelnik županijskog stožera istarske županije Dino Kozlevac predložio je prošloga tjedna kako ne bi bilo loše da stariji u trgovine idu ujutro, a mlađi poslijepodne. Pitali smo umirovljenike što misle o ovome i uglavnom su podijeljeni.

Foto: Pexels

Načelnik istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac prošloga je tjedna iznio prijedlog preporuke prema kojoj bi stariji u trgovine išli ujutro, a mlađi poslijepodne. To je samo dodatni osigurač da se čitava populacija ne miješa u trgovinama tijekom cijeloga dana.

Pitali smo umirovljenike što misle o tom prijedlogu, a rezultati govore da su reakcije podijeljene. Prvi tabor odobrava mjeru i ne vidi ništa loše u njoj, govoreći kako ne može škoditi. Drugi pak ne želi da stožeri do u detalj organiziraju živote umirovljenika i zabrinuti su kuda to sve vodi.

Na portalu smo objavili i anketu u kojoj su se mogli izjasniti o tom pitanju.

Kako sada stvari stoje, većina ipak prihvaća prijedlog istarskog stožera (59.22 posto glasova). Malo manje od trećine ispitanih (31.56 posto glasova) kaže da im se prijedlog ne sviđa te da će u trgovinu ići kada god požele, dok je preostalim glasačima apsolutno svejedno.

Međutim, osim samih odgovora na anketu, umirovljenici su se u gotovo 200 komentara o ovoj temi raspisali na društvenim mrežama.

“Bitno je da se pridržavamo preporuka struke”

U komentarima je bio osjetno manji broj ljudi koji podržavaju ovu mjeru. Ovo su neki od komentara koje smo skupili, a koji misle da prijedlog stožera ne može škoditi:

Drugi tabor ne želi da im stožer organizira život

Drugi tabor bio je puno glasniji, ne žele da im se kao u drugim državama propisuje kada smiju u šetnju, u trgovinu i druge sitnice. Ovo su neki od njihovih komentara:

Iako, po svemu sudeći, ova mjera nije zaživjela kao pravilo čak niti u Istri, ostavit ćemo anketu otvorenom još par dana kako biste mogli glasati:

Istarski stožer pozvao starije da kupuju ujutro, a mlađe poslijepodne. Što mislite o tomu?

 

Umirovljenici podijeljeni oko ideje stožera: “Još malo pa ćemo molbu pisati za odlazak na toalet”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap