Umirovljenici o poskupljenjima: “Fras nas hvata. Dat će nam veće penzije, ali šta da radimo s tim?”

Jasmina Grgurić Zanze
10. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Nadolazećem povećanju mirovina za 2,24 posto umirovljenici se pretjerano ne vesele. Nemaju ni čemu, jer su cijene za puno veći postotak otišle gore pa su na kraju samo na gubitku. Ni jednokratne novčane pomoći poput energetskog dodatka ne mogu namiriti poskupljenja.

Sisačka tržnica / Mirovina.hr (arhiva)

Poskupjela je hrana i gorivo, a čeka nas i poskupljenje struje i plina. Zbog svega toga poskupljuju i brojne usluge. Umirovljenici više ne znaju na čemu uštedjeti.

“Fras nas hvata. Dat će nam, povećat će nam penziju, a sve su nam poskupjeli i šta ćemo onda s time raditi?” – kazala je za Regionalni dnevnik HTV-a o rastu cijena hrane na osječkoj pijaci jedna umirovljenica.

Stižu nam tri novčane injekcije: Prosječnom umirovljeniku čak 1.000 kuna više!

Drugi kažu da gledaju gdje je akcija pa tamo idu kupiti. Poskupjelo je, kažu, sve, od mlijeka i mliječnih proizvoda pa nadalje. Sve, samo su plaće i mirovine ostale iste.

Doduše, mirovine rastu 2,24 posto. Na prosječnu mirovinu to je oko 60 kuna, a umirovljenici će dobiti s povišicom u travnju za ožujak i zaostatke za siječanj i veljaču. Stiže im i energetski dodatak od 400 do 1.200 kuna, a neki će dobiti i uskrsnicu u svojim općinama i gradovima.

No, to je samo jedan mjesec. Što dalje, pitaju se umirovljenici koji strahuju i od posljedica ruske agresije na Ukrajinu te daljnjih poskupljenja struje i plina, ali i hrane.

Umirovljenici o poskupljenjima: “Fras nas hvata. Dat će nam veće penzije, ali šta da radimo s tim?”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap