Umirovljenici za Dan državnosti poručili: Budućnost nam nije ružičasta, nego crna!

Jasmina Grgurić Zanze
26. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Marija Bistrica okupila je na Dan državnosti oko 2.000 umirovljenika Krapinsko-zagorske županije. Osim duhovne obnove i druženja, upozorili su na težak položaj umirovljenika u Hrvatskoj. Osim što su upozorili na crnu sliku budućnosti, otvorili su i pitanje obiteljskih mirovina za koje se Matica umirovljenika obećaje boriti.

Umirovljenici su i na Praznik rada poslali slične poruke  Foto: Marko Matijević | mirovina.hr

Oko 2.000 krapinsko-zagorskih umirovljenika okupilo se na Dan državnosti u Mariji Bistrici kako bi se podružili, ali i na svom 25. susretu upozorili na težak položaj u kojem se nalaze.

Predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagroske županije, Nikola Capar osvrnuo se na stanje umirovljenika i istaknuo da nema sustavnih rješenja.

“Budućnost nam nije ružičasta nego crna”‘ – poručio je Nikola Capar, piše Zagorje.com te je dodao da Matica umirovljenika Krapinsko – zagorske županije ima nešto manje od 10.000 članova te je pred njom sve više posla, jer mladi sve češće ne vode brigu o svojim starijima.

Donedavni predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske, Josip Kovačić, kao član Izvršnog odbora MUH-a istaknuo je  da ima puno problema u statusu umirovljenika, a njihova krovna organizacija bori se da se stanje popravi.

“Najveći zadatak je osiguranje takozvanih obiteljskih mirovina, a to znači da bi bračni drug u slučaju smrti drugog bračnog druga naslijedio barem jedan dio njegove mirovine i za to ćemo se boriti – rekao je, između ostalog, Kovačić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap