Umirovljenici čvrsto iza Stožera: “Kad ih vidim, ja im vjerujem, odmah mi je lakše”

Josip Mihaljević
2. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Ovaj tjedan smo na portalu napravili malu anketu u kojoj umirovljenici mogu ocijeniti reakciju vladajućih oko epidemije koronavirusa. Sukladno pozitivnim tonovima u društvu koje prevladavaju oko rada nacionalnog Stožera civilne zaštite – većina umirovljenika od preko tisuću odgovora u anketi je čvrsto iza njih.

stozer

Foto: Youtube screenshot

U preko 1100 odgovora u anketi u kojoj su umirovljenici mogli ocijeniti reakciju vladajućih (Vlada i Stožer civilne zaštite) oko epidemije koronavirusa – jako je malo nezadovoljnih umirovljenika. Većina javnosti, pa i umirovljenici, misli da stožer radi dobar posao.

Najviše odabira u anketi skupio je odgovor “Odlično, mjere funkcioniraju” – za njega se opredijelilo 480 naših čitatelja, odnosno 43.64%. Odmah iza toga je još jedan pozitivan odgovor “Zasad sam zadovoljan” s 380 glasova, odnosno 34.55% ispitanih.

“Niti loše, niti dobro” odabralo je 93 čitatelja (8,45%), onih koji smatraju da “Može to puno bolje” ima 81 (7.36%), a najmanje odabira skupio je odgovor “Nedovoljno, mjere su preslabe” – samo 66 umirovljenika tj. 6% smatra da stožer radi loš posao.

Ukupno gledajući, imamo 860 pozitivnih odgovora (78.19%), negativnih tek 147 (13.36%), dok je onih u sredini 93 odnosno 8.45%.

anketa1

Foto: Mirovina.hr

Hvalospjev na račun stožera

beroš božinović
[ANKETA] Koju ocjenu dajete vladajućima u nošenju s epidemijom?

Osim ponuđenih odgovora u anketi, umirovljenici su i na našoj Facebook stranici ponudili svoja razmišljanja o reakciji vladajućih na epidemiju:

“Nema te ocjene! Oni su naši heroji na prvoj liniji protiv Covid-19! Sve pohvale za sve njih”, napisala je jedna umirovljenica.

“Vili je super liječnik, staložen, ulijeva sigurnost i povjerenje… ne mogu nikako razumjeti kako je onaj klaun Kujundžić mogao biti ministar, a ne ovaj obrazovani i kulturni liječnik, je l’ to netko namjerno radi?”, komentirala je druga.

“Zar postoji neka ocjena za ovu ekipu, ja osobno ne mogu izreći nego su za svaku pohvalu, ak ad sve ovo prođe i bude jučer da ne zaborave tako i dalje nastaviti raditi odlično kao u vrijeme korone”, komentirao je umirovljenik.

“Tu nema ocjene, oni su mala riječ heroji, oni su spasioci naroda svoga, svoje živote stavljaju zbog nas zato narode zahvalite im i OSTANIMO DOMA”, komentirala je još jedna umirovljenica.

“Kad ih vidim, ja im vjerujem i odmah mi je lakše”, komentirala je umirovljenica.

Naravno, bilo je i onih koji su ih kritizirali:

“Ocjena čista jedinica. Nisu si smanjili plaće, opraštaju dugove, dižu kredite koje ću ja opet otplaćivati. Nadkasta parazita!”, komentirao je jedan umirovljenik.

“Jako lošu ocjenu, praćenje mobitela, zabrana kretanja, neustavne radnje, širenje histerije i panike, nedavanje pomoći svima koji su ostali bez prihoda radi zabrana… tužno”, komentirala je jedna umirovljenica.

Copy link
Powered by Social Snap