Umirovljenica umrla od sindroma slomljenog srca: Provalnici joj ukrali dragocjen predmet

Josip Mihaljević
29. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

93-godišnja umirovljenica preminula je od sindroma slomljenog srca, nakon što su joj prije dva mjeseca lopovi provalili u kući i ukrali dragocjeni sat koji je pripadao njenom pokojnom suprugu.

umiranje

Foto: Pixabay

Britanska umirovljenica Betty Munroe (93) preminula je nakon ružnih događaja iz lipnja, kada su joj tri muškarca provalila u kuću i krenula s pljačkom, piše metro.co.uk. Provalnici su joj ukrali sav nakit, torbicu, bankovne kartice, zlatni lančić su joj otrgli s vrata, ali i najvažniji predmet sa sentimentalnom vrijednošću u domu – sat njenog pokojnog supruga.

Stres uzrokovan od napada joj je pogoršao zdravlje, iako je prije napada bila zdrava i živjela samostalno. Dijagnoziran joj je slučaj PTSP-a, a od provale je noćima imala noćne more i nije se mogla prestati tresti.

Zbog svega toga morala je na dugi posjet u bolnicu, gdje su joj dijagnozirali Takutsobo sindrom, poznatiji kao “sindrom slomljenog srca.” To stanje liječnici opisuju kao naglo oslabljenje srca uzrokovano emocionalnim stresom, a koje može rezultirati prestankom rada srca.

Gospođa Munroe je od posljedica preminula prošle srijede u bolnici.

“Prije provale, bila je sretna i živjela je samostalno u svom domu 56 godina. Provalnici joj nisu ukrali samo predmete, nego i osjećaj sigurnosti i mira”, kazali su članovi njene obitelji medijima.

Umirovljenica umrla od sindroma slomljenog srca: Provalnici joj ukrali dragocjen predmet
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap