Umirovljenica u kuhinji držala sliku koja vrijedi 44,4 milijuna kuna

Josip Mihaljević
28. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Stručnjaci su analizirali sliku i zaključili da potječe iz 13. stoljeća od poznatog autora Cennija di Pepa, a slika bi se danas na aukciji mogla prodati za nevjerojatnih 6 milijuna eura.

slika

Foto: “Ruganje kristu” autora Cennija di Pepa iz kasnog 13. stoljeća| Facebook

Nedavno je majka poznatog nogometaša Ronalda kazala kako je svaki dan igrala lutriju da se spasi od siromaštva, ali nije znala da je njen “dobitni listić” zapravo sin mališan koji loptom razbija vaze po cijeloj kući.

Sličnu životnu priču će ispričati i umirovljenica iz Francuske u čijoj je kuhinji visila renesansna slika iz kasnog 13. stoljeća talijanskog slikara Cennija di Pepa poznatijeg pod pseudonimom Cimebue, piše bbc.com. Stručnjaci su analizirali sliku i potvrdili da je ona autentična. Procijenili su da bi se ona danas mogla prodati za nevjerojatnih šest milijuna eura, odnosno 44.4 milijuna kuna!

Umirovljenica je mislila da je slika neka stara religijska ikona, ali nije se mogla nadati ovolikom iznosu. Sliku je samoinicijativno odnijela na procjenu, a vrlo brzo su se javili eksperti koji su  analizirati djelo i došli do zaključka da je u njenoj kuhinji visilo pravo malo bogatstvo na platnu.

Stručnjaci su također zaključili da se vjerojatno radi o komadu nekog većeg umjetničkog djela koji prikazuje scene iz Isusovog života, a konkretna slika nosi ime “Ruganje Kristu”.

Aukcija je zakazana za mjesec dana, a sudeći po popularnosti, slika bi mogla biti prodana i za veću cijenu nego što je procijenjena!

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap