Umirovljenica tražila mladića da joj podigne novac pa ostala bez pozamašne svote

Jasmina Grgurić Zanze
29. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Nesretna umirovljenica ostala je bez pozamašne svote novca i to na način da je karticu tekućeg računa s PIN-om povjerila mladiću kojega je zamolila da joj podigne manji novčani iznos. No, 21-godišnjak je s članovima svoje kriminalne obitelji karticu zadržao i umirovljeničin račun ispraznio kroz dva tjedna!

Ilustracija. Rawpixel

Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 21-godišnjakom, 25-godišnjakinjom i 43-godišnjakom za prijevaru na štetu 69-godišnjakinje provela je Policijska postaja Vodice. Da bi stvar bila gora, svi osumnjičeni su članovi iste obitelji. Također, nad istim 43-godišnjakom provedeno je istraživanje jer je okrao i 74-godišnjakinju.

kokoši
Umirovljenici s mirovinom od 1.100 kuna lopovi ukrali 27 kokoši

Naime, utvrđeno je da je 69-godišnjakinja početkom studenog 2020. u dobroj vjeri dala karticu tekućeg računa s PIN-om 21-godišnjaku radi podizanja manjeg iznosa novca. Međutim, on je s članovima svoje obitelji oštećenu držao u zabludi da će joj vratiti karticu. Umjesto toga od 4. do 20. studenog podigli su s njezina računa 35 tisuća kuna.

Tijekom istraživanja je utvrđeno i da je 43-godišnjak iz te prijevare od 15. prosinca do 20. siječnja u Vodicama ušao u kuću 74-godišnjakinje i otuđio zlatni nakit i sportsku opremu vrijednosti oko 7 tisuća kuna. Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku u kući mu je također pronađen plinski pištolj i 64 komada streljiva te zračna puška što je privremeno oduzeto.

Protiv osumnjičenih će za počinjenu prijevaru i krađu biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv 43-godišnjaka i Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap