Umirovljenica: “Ja sam dokaz da i vi možete postati model s 80 godina!”

Josip Mihaljević
22. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Umirovljena 80-godišnja bivša učiteljica Beate Howitt ima poruku za sve umirovljenike. Život joj se naglo promijenio kada ju je skaut za modele uočio u šopingu i ponudio joj ugovor za modeliranje. Beate je o tom poslu sanjala, doduše u 50-im godinama prošloga stoljeća.

Beate Howitt je kao djevojka sanjala o tomu da će jednog dana biti model. To je bilo u 50-im godinama prošloga stoljeća, ali veliku većinu svog života provela je kao učiteljica. Deset godina nakon umirovljenja, dok je obavljala rutinsku kupovinu, prišao joj je agent i ponudio joj ugovor za modeliranje, piše dailymail.co.uk.

“To je bilo senzacionalno. Uvijek sam sanjala o tomu da postanem model. Naravno, dio mene je bio iznenađen da itko želi gledati ovo staro lice. Ali nikada nisam imala dojam da starim – uvijek živim u trenutku. Sada se otvara novo poglavlje u mom životu”, kazala je.

Sada je zaposlenica londonske modne agencije MOT Models, a ove godine je osvojila prvo mjesto u natjecanju za starije modele u spomenutoj agenciji.

“Htjela sam biti model kad sam bila mlada. Nismo imali puno novca i morala sam ponekad šivati vlastitu odjeću, privlačio me glamur”, kazala je Beate.

Gotovo sedam desetljeća kasnije – snovi su joj ispunjeni. Vrlo malo ljudi u tim godinama počinje novu karijeru, ali Beate je dobila “ponudu koju nije mogla odbiti”.

“Dogodilo se posve slučajno. Kupovala sam poklon nećakinji i menadžer trgovine me pitao želim li sudjelovati u humanitarnoj modnoj reviji. Bila sam malo nervozna, ali sam i tašta – pa mi se ideja šetanja na pisti jako svidjela”, ispričala je Beate.

Na toj humanitarnoj reviji ulovila je oko dizajnerice Biance Elgar koja ju je pitala želi li modelirati na malo višoj razini. Fotografije s prvog snimanja su ispale odlične, a dizajnerica je Beate bez njenog znanja prijavila na natjecanje časopisa za 40+ žene Goldie.

Nekoliko dana nakon, Beate je saznala da je osvojila nešto za što nije ni znala da je prijavljena i tako je završila na naslovnici časopisa Goldie.

“Biti na naslovnici je senzacionalno. Tko ne bi htio biti na naslovnici? Ma i urnebesno mi je to, moje staro lice na tom časopisu. Sada me moja 13-godišnja unuka zove kul bakom”, našalila se Beate.

Umirovljenica: “Ja sam dokaz da i vi možete postati model s 80 godina!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap