Umirovljenica iz Vodica lažnom policajcu predala čak 21.600 eura!

Jasmina Grgurić
17. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Još jedna bizarna prevara dogodila se na štetu starije osobe. Žrtva je ovoga puta 79-godišnja umirovljenica iz Vodica koju je nasamario lažni policajac. Ona mu je povjerovala pa mu na čuvanje predala čak 21.600 eura, nakon što ju je uvjerio da je opljačkana banka.

Foto: Pixabay

Telefonski broj 79-godišnje umirovljenice u Vodicama besramno je nazvao jedan prevarant. Nakon što mu se javila, predstavio se kao policajac. Nazvao ju je da joj kaže kako je opljačkana obližnja banka te ju ljubazno zamolio da ode podići sav novac s računa i preda mu ga na čuvanje, kako ga lopovi drugi put ne bi otuđili. Pritom je sasvim sigurno znao kolikim iznosom nesretna umirovljenica raspolaže.

Očito je bio jako uvjerljiv kada mu je starija žena lakomisleno povjerovala. Ne sumnjajući u njegove namjere, ona se zaputila u banku te podignula 21.600 eura (162.000 kuna). Dogovorili su se da se odmah nađu u blizini te mu je dala sav novac, vjerujući kako će kod njega biti na sigurnom.

Ipak, nakon što je tako postupila shvatila je da je prevarena te o svemu obavijestila policiju. Srećom, policajci su brzo uhvatili 50-godišnjeg prevaranta skupa s novcem koji je vraćen vlasnici. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lopov će zaraditi kaznenu prijavu na šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu, izvijestila je danas policijska uprava šibensko-kninska. lažni

Umirovljenica iz Vodica lažnom policajcu predala čak 21.600 eura!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap