Umirovljenica Blaženka šije i daruje veselu posteljinu za djecu u bolnici

Jasmina Grgurić
30. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Način kako pomagati u mirovini pronašla je umirovljenica Blaženka koja već godinama šije i daruje dječju posteljinu za Odjel pedijatrije županijske bolnice u Čakovcu. Tamo je i sama provela neko vrijeme na liječenju, a kada je ozdravila, tražila je način kako zahvaliti medicinskom osoblju, čime zapravo najviše pomaže djeci.

Umirovljenica Blaženka šije i bolnici donira dječju posteljinu (HRT)

Više od 20 godina umirovljenica Blaženka Kontrec provela je radeći za šivaćim strojem u jednoj međimurskoj tvrtki. Bolest ju je potjerala u prijevremenu mirovinu, a nju je iskoristila kako bi se odužila medicinskom osoblju za skrb koju su joj pružali tijekom bolničkog liječenja.

Osjećala se bespomoćno pa se sjetila dječice

Sve je počelo tako što im je sašila jastučnice nakon izlaska iz bolnice, a nastavilo se šivanjem kompleta vesele dječje posteljine i igrački za Odjel pedijatrije županijske bolnice u Čakovcu. Samo je ove godine donirala 46 kompleta.

– Osjećala sam se nekako bespomoćno i onda mi je sinulo kako dječica tamo moraju biti bez svojih roditelja… Mene to ispunjava, ja sam vam onda punoga srca, kaže za HRT gospođa Blaženka.

Na posteljini se nalaze veseli motivi medvjedića, ptičica, božićnih ukrasa… Vesele se djeca, ali i osoblje kojemu posteljina pomaže u provođenju medicinskih postupaka.

Osim posteljine, sašila i vesele sovice

– Lakše je odraditi neke dijagnostičke terapijske postupke kad imate mogućnost distrakcije. Znači, kad možete na posteljini pokazati; pogledaj gdje je sovica, gdje je borić, pokaži mi medića, onda vam se dijete više osvrne na to, kaže Dijana Farkaš, glavna sestra na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Dobrotvorka Blaženka sašila je sada i plišane sovice koje će na odjelu svako dijete imati uz sebe.

– Možda ne možete pokloniti ovo što ja poklanjam. ali možete svakom čovjeku pokloniti osmijeh i lijepu riječ, poručuje Blaženka.

Umirovljenica Blaženka šije i daruje veselu posteljinu za djecu u bolnici
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap