Umirovljenica (80) s plinskom bocom pokušala dići zgradu u zrak

Jasmina Grgurić
13. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Potpuno bizarna situacija dogodila se u ponedjeljak u jednoj stambenoj zgradi. Katastrofa je izbjegnuta za dlaku, a glavni krivac za nju je 80-godišnjakinja koja je pokušala zgradu dići u zrak tako što je ispred jednog stana dovukla plinsku bocu, otvorila ventil te plin koji je počeo curiti potpalila šibicama. Srećom, policajci su spasili stanare i spriječili eksploziju.

Ilustracija: Pixabay

Malo je falilo da stambena zgrada u Omišu početkom ovoga tjedna ne odleti u zrak. Naime, u ponedjeljak prijepodne 80-godišnja stanarka dovukla je plinsku bocu do vrata jednog od stanova te otvorila ventil. Da bi stvar bila gora, plin koji je počeo curiti potpalila je šibicama.

“Policijski službenici Policijske postaje Omiš proveli su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakinjom. Naime, sumnja se kako je u ponedjeljak, 10. svibnja, oko 11.40 sati u Omišu, na adresi Četvrt Žarka Dražojevića izazvala požar u stubištu stambene zgrade na način da je plinsku bocu stavila ispred vrata jednog od stanova i otvorila ventil plinske boce te plin koji je počeo curiti potpalila šibicama” – izvijestila je nekoliko dana kasnije splitska policija.

Policiji je dojavljeno da je došlo do požara. Na mjesto nesreće stigla su dva službenika Policijske postaje Omiš. Dok je jedan evakuirao stanare, drugi policajac je, unatoč opasnosti koja mu je prijetila, protupožarnim aparatom ugasio vatru koja je izbijala iz plinske boce i osigurao da ne dođe do eksplozije. Požar su u potpunosti ugasili vatrogasci.

U požaru su oštećena dva stana i stubište zgrade, a materijalna šteta je velika.

Strašna tragedija: Stariji Splićanin išao upozoriti susjede na požar pa preminuo

“80-godišnjakinja je odvezena u bolnicu, te je nakon liječničke obrade uhićena radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 80-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predana pritvorskom nadzorniku” – izvijestili su jučer iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Umirovljenica (80) s plinskom bocom pokušala dići zgradu u zrak
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap