Umirovljenica (72) istresla pepeo u dvorište pa tri sata kasnije primjetila da joj gori auto

Josip Mihaljević
24. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Policijska uprava istarska će protiv dvije osobe podnijeti obavijest o počinjenom prekršaju nadležnoj službi civilne zaštite.

vatra policija

Foto: PU istarska

Na području Istre jučer je evidentirano sedam požara trave i niskog raslinja, a u dva slučaja policija je utvrdila elemente prekršaja i prijavila je osobe koje su izazvale požare.

Jučer ujutro je 72-godišnja umirovljenica u mjestu Mrleti na području Gračišća istresla pepeo iz peći za loženje u dvorište da bi oko 11 sati primijetila požar. Vatrogasci iz Pazina su ga ugasili oko 13.45 sati, a vatra je progutala oko tisuću kvadratnih metara trave i drvenu nadstrešnicu ispod koje se nalazio automobil VW Polo koji je u potpunosti izgorio. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuće kuna.

U drugom slučaju u glavnoj ulozi je 61-godišnjak koji je na zemljištu između Petrovije i Donjeg Picuda uz prethodno odobrenje nadležne vatrogasne postrojbe palio granje i nisko raslinje. Njegova greška je u tome što je privremeno napustio mjesto loženja pa se vatra proširila na susjedno zemljište. Požar su ugasili umaški vatrogasci, a izgorjelo je oko dvije tisuće kvadratnih metara trave i niskog raslinja u šumi 61-godišnjaka te oko četiri tisuće kvadratnih metara trave i niskog raslinja u šumi susjednog 32-godišnjaka.

Policija će radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara protiv 72-godišnjakinje i 61-godišnjaka podnijeti obavijest o počinjenom prekršaju nadležnoj službi civilne zaštite.

Umirovljenica (72) istresla pepeo u dvorište pa tri sata kasnije primjetila da joj gori auto
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap