Umirovljeni djed (90) nakon desetljeća i desetljeća skrivanja “izašao iz ormara”

Josip Mihaljević
18. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Karantena je 90-godišnjeg umirovljenika Kennetha Feltsa dočekala u Kanadi, kada je odlučio da bi mogao napisati memoare. No, kako je htio da oni budu istinita priča o njegovom životu, morao je otkriti dio sebe koji je skrivao od ostatka svijeta, pa čak i svoje obitelji. I tako je umirovljenik u 90. godini života otkrio da je – gej!

dida gej

Foto: Kenneth Felts | Youtube screenshot

“Sad sam slobodan”, veselo je prokomentirao umirovljenik Kenneth Felts (90) koji je svijetu i svojoj obitelji nakon devet desetljeća života otkrio da je homoseksualac, piše CNN.

Umirovljenik je u karanteni odlučio napisati memoare o svom životu, no shvatio je da njegova priča ne bi bila potpuna ako ne razgoliti baš sve o sebi, pa tako i seksualnu orijentaciju koju je krio cijeli život. Za CNN je kazao kako zna da je gej od 12. godine svog života, no da je odlučio to skrivati jer su vremena bila drugačija, a homoseksualnost čak i protuzakonita.

Felts, Amerikanac koji danas živi u Coloradu, ima obitelj i ponosan je djed. Služio je u mornarici tijekom Korejskog rata, a pri povratku u SAD upoznao je ljubav svog života bez kojeg, kaže, njegovi memoari ne bi imali smisla.

“Kada sam živio s Phillipom u Kaliforniji, homoseksualnost je bila ilegalna. Bio je čak i prekršaj, nismo se smogli držati za ruke i za to se išlo u zatvor. A onda bi morao ići na sudski postupak, svi bi saznali  izgubili bi obitelj i prijatelje”, ispričao je za CNN.

Pokušao pronaći ljubavnika

Tajnost i pritisak bili su malo previše za njega pa se odlučio odseliti od Phillipa i vratiti se u svoj rodni kraj. Phillip mu je poslao nekoliko pisama, ali Felts nikada na njih nije odgovorio. Tamo se oženio i dobio kćerku, no razišao se sa ženom 1980. godine. Iako su se zakoni promijenili i tada homoseksualnost više nije bila protuzakonita, Felts se ni tada svojoj obitelji nije usudio otkriti stvarnu istinu, posebice jer je mislio da će mu ta činjenica narušiti izglede da dobije skrbništvo nad kćeri.

Njegova kći Rebecca znala je da otac ima neka žaljenja iz prošlosti, no uvijek je mislila da se radi o odnosu s njegovom majkom. Tek ove godine, tijekom pandemije, Felts je odlučio podijeliti pravu istinu, prvo s kćeri i obitelji, a onda i s čitavim svijetom. Tada je i pokušao pronaći Phillipa s kojim se nije čuo pola stoljeća. Nažalost, Phillipova nećakinja mu je otkrila da je Phillip preminuo:

“Moja prva i najveća ljubav je preminula. Živio je ispunjen i sretan život, kaže mi njegova nećakinja. Osjećam da sam s njim proveo najbolje trenutke mladosti i da je on moju učinio pamtljivom i uvijek ću to cijeniti.

Užasno je frustrirajuće i bolno nemogućnost da se od njega oprostim”, napisao je Felts na svom Facebooku.

“Moj otac sada ima više samopouzdanja nego ikada”

Unatoč tomu što Phillipa više nema, Felts se osjeća kao da mu je pao ogroman kamen sa srca. Njegova kćer kaže da sada ima više samopouzdanja nego ikada u životu.

“Možda mu je trebalo 90 godina, ali rekao mi je da se nada da će njegova priča barem nekoga ohrabriti da prihvate ono što jesu”, kazala je kćer za CNN.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap