Umirovljena medicinska sestra Dragica i dalje pomože i to – umirovljenicima

Jasmina Grgurić
14. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Ostati aktivan u starijoj životnoj dobi i nastaviti ostvarivati svoj poziv u nekom drugom obliku rada jako je važno za umirovljenike koji to mogu i žele. Umirovljena medicinska sestra Dragica Čmelak (72) pronašla je način kako i dalje doprinositi svojim iskustvom i to upravo starijim generacijama.

Medicinska sestra Dragica Čmelak u 72. i dalje aktivna Foto:Prigorski.hr

Vrbovčanka Dragica Čmelak (72) viša je medicinska sestra, a u mirovini je od 2014. godine. No, proteklih sedam godina ne miruje, nego i dalje doprinosi društvu svojim bogatim iskustvom i to upravo starijim skupinama. A sve volonterski na dva “radna” mjesta.

U Udruzi invalida grada Vrbovca Dragica je volonterka, a vanjski je suradnik u Gradskom društvu Crvenog križa grada Vrbovca u programu „Zaželi“, piše Prigorski.hr. Njezin je zadatak kontrolirati šećer u krvi i krvni tlak.

U Domu zdravlja Vrbovec radila je 35 godina te je uvijek željela pomagati ljudima.

Uz ove dvije hvalevrijedne aktivnosti, stigne se posvetiti i svojoj obitelji u kojoj su četiri unuka. No, vremena mora biti i za pomaganje, jer je njezina pomoć umirovljenicima značajna.

Privatno i poslovno dobro usklađuje. Tako je navikla, a i sve se može, kaže, kada se čovjek dobro organizira.

-Održala sam nekoliko i stručnih zdravstvenih predavanja. Umirovljenici su zainteresirani i dobro reagiraju. Kontakt zdravstvenog osoblja i pacijenta je veoma važan. Sad u pandemiji taj je kontakt opravdano izostao pa ga mi upotpunjavamo. Meni je lakše to obavljati,  jer je riječ o mojim bivšim pacijentima. Poznajemo se. I sama pripadam toj populaciji – rekla je Dragica.

Umirovljenici, ističe, traže konkretne odgovore.

-Njih ne zanimaju uopćene stvari. On polazi od svog slučaja, svoga primjera i na njega želi konkretan odgovor. To se najbolje sada osjeća u pandemiji. Ako je itko discipliniran u provođenju epidemioloških mjera, onda su to umirovljenici. Često javno objavljene mjere i zbunjuju. Snalazimo se – poručuje volonterka Dragica.

Umirovljena medicinska sestra Dragica i dalje pomože i to – umirovljenicima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap