Uhićena obitelj iz Pitomače koja je na varanju starijih zaradila milijun kuna

Josip Mihaljević
27. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Automobilom su se iz Pitomače vozili u Zagreb, a tamo su, najkraće rečeno, pljačkali starije ljude. Predstavljali su im se kao bankarski djelatnici i ukupno su zaradili oko milijun kuna.

Foto: Pixabay

Šest rodbinski poveznih osoba u dobi od 28 do 42 godine iz Pitomače uhićena je zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela prijevare. Budući da su međusobno surađivali, USKOK je pokrenuo istragu, a tereti ih se za zločinačko udruživanje.

Automobilom su iz Pitomače odlazili u Zagreb, a svojim žrtvama, mahom građanima starije dobi, lažno su se predstavljali kao bankarski službenici, piše vecernji.hr.

Laganjem o pogodnostima, poklonima, bonovima, nagradnim igrama i drugim trikovima poput navodne zamjene “krivotvorenih” novčanica – zaradili su oko milijun kuna. Svoje žrtve su uvjerili kako im moraju predati novac koji imaju u domovima i na bankovnim računima, sve pod krinkom autoriteta banke.

Žrtve su nasjele, a zločinačka obitelj je zaradila najmanje 926.517 kuna. Sumnja se da su taj iznosi prikupili od samo osam starijih osoba. Inače među šest osumnjičenika četvero su žene, a ukradeni novac su međusobno podijelili. Nitko od prevaranata nije zaposleni i nema stalnih prihoda, a svoju ilegalnu zaradu trošili su na – luksuz.

Inače, svake godine oko tisuću i pol ljudi u Hrvatskoj bude žrtva neke vrste prijevare, a za vas smo napisali pregledan vodič najčešćih trikova i savjeta kako ne bi nasjeli na njihove laži.

Najčešći trikovi na koji prevaranti varaju starije ljude i kako se od njih zaštititi

Uhićena obitelj iz Pitomače koja je na varanju starijih zaradila milijun kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap