Uhićen poznati gastro stručnjak Veljko Barbieri: Pod utjecajem alkohola pucao u stablo

Josip Mihaljević
10. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

U Makarskoj je danas uhićen 70-godišnji poznati gastro stručnjak i književnik Veljko Barbieri. On je u Makarskoj u ponedjeljak oko 18 sati ispalio više hitaca u deblo koje se nalazi ispred njegove kuće, a brzo je reagirala i policija.

barbieri veljko

Foto: Veljko Barbieri | Youtube screenshot

Poznati hrvatski gastronom i autor “Jelovnika izgubljenog vremena” na HRT-u Veljko Barbieri uhićen je jer je u ponedjeljak oko 18 sati u vidno alkoholiziranom stanju pucao po deblu ispred svoje kuće, piše slobodnadalmacija.hr.

“Izlaskom na mjesto događaja zatečen je muškarac koji se dovodi u svezu s ovim događajem, a isti se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju. Doveden je u službene prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će biti provedena i pretraga doma. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba”, javili su iz PU splitsko-dalmatinske novinarima Slobodne Dalmacije.

Imao je 1,76 promila alkohola u krvi nakon što su ga testirali u postaji. A kada su policajci došli na mjesto događaja, on im je dobrovoljno predao automatsku pušku AK-47, jednu malokalibarsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

Barbieri je poznat kao gastro stručnjak i književnik, ali ima i jaku domoljubnu notu. Domovinski rat ga je zatekao na Visu, na snimanju turističkog promidžbenog dokumentarca. Odmah se pridružio Zboru narodne garde, potom išao u 156. brigadu, a neko vrijeme je tijekom 1993. godine bio u specijalnim analitičkim postrojbama. Zbog zasluga u ratu i kulturnoj obnovi grada proglašen je počasnim građaninom Pakraca, a kraj rata je dočekao kao bojnik HV-a, a potom je umirovljen u činu pukovnika Hrvatske vojske.

Barbieri bi mogao biti prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Uhićen poznati gastro stručnjak Veljko Barbieri: Pod utjecajem alkohola pucao u stablo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap