Uginula roda Malena, umirovljenik koji se brinuo o njoj: “Jako mi je teško”

Josip Mihaljević
7. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenik koji se brinuo o poznatoj rodi kaže da Malenoj ni veterinar nije mogao pomoći. Poručio je da će i sljedeće godine biti uz Klepetana ako dođe.

stjepan vokic malena

Foto: Stjepan Vokić i Malena | Youtube screenshot

Preminula je roda Malena, piše Index.hr. Ljubavnu priču rode Malene i njenog Klepetana Hrvatska i svijet prate već 19 godina.

“11 dana nije ništa jela, pokušao sam je hraniti, bila je tu kod mene u kući… Klepetan je ostao tu, ali ne želi u gnijezdo. On i dalje misli da je ona negdje, jako mi je teško. Imala je to slomljeno krilo već dugo i eto… Bio je i veterinar posljednjih nekoliko dana, ali rekao je odmah da joj nema pomoći”, potvrdio je Stjepan Vokić, umirovljenik koji se godinama brine o slavnom paru.

Vokić je kazao da ostaje zajedno s Klepetanom i da će biti uz njega, ako uopće dođe sljedeće godine. Vokić je prije 28 godina pronašao rodu Malenu koja je imala propucaon krilo, spasio joj je život i od tada su zajedno. Malena je 2002. godine pronašla srodnu dušu Klepetana, koji joj se redovito vraćao svake godine. No, jeseni bi Klepetan odlazio u Afriku, a Malena bi ostala sa Stjepano, nestrpljivo čekajući proljeće. Klepetan i Malena zajedno us imali 66 ptića, a o njihovoj ljubavnoj priči snimljen je i film Starac i roda.

Uginula roda Malena, umirovljenik koji se brinuo o njoj: “Jako mi je teško”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap