Učenicima je mahala svaki dan 12 godina, a kada je selila, priredili su joj nešto posebno

Jasmina Grgurić Zanze
8. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Svakodnevnica može pisati izvanredne priče. Kada je riječ o umirovljenicima, nekako nas uvijek uspiju pozitivno iznenaditi malenim znakovima pažnje koji njihovim bližnjima toliko mnogo znače. Ovoga puta jedna “baka” mašući svaki dan sa svoga prozora uveseljavala je školarce 12 godina. Kada su čuli da seli, napravili su nešto fantastično.

Tinney Davidson posljednjih 12 godina sjedi uz prozor svoje kuće i maše djeci na putu u školu i iz nje. No, kada su učenici čuli da se njihova susjeda seli, učinili su nešto jako dirljivo. Naime, stotine njih odlučilo ju je pozdraviti i ispratiti na jedan vrlo poseban način.

Sa suprugom u kuću nedaleko škole u škotskoj pokrajini Highland doselila je još 2007. godine kada je sve počelo. Gospođa Tinney s ovom lijepom tradicijom nastavila je i nakon što je njezin muž preminuo.

“Pomislila sam, kad već gledaju prema unutra, mahat ću im. Tako je sve počelo” – kazala je simpatična Tinney u videu CBS Newsa.

Na putu do škole i povratku iz nje, mladi su se veselili da će ugledati omiljenu susjedu kako ih pozdravlja mašući i smiješeći se. Nažalost, godine su je natjerale da promijeni svoju rutinu.

Ova umirovljenica sada ima 88 godina i uskoro se seli u dom za starije osobe. Kada su studenti čuli da je neće više biti ovdje da im mahne u znak pozdrava, potpuno su se razočarali. No, nisu se prepuštali očaju nego su brzo osmislili kako da joj kažu posljednje “zbogom”.

Tinney je toga dana izašla na trijem i bome imala što vidjeti. Na stotine učenika prilazilo je njezinoj kući s cvijećem, srcima i brojnim transparentima na kojima su joj toplim riječima izrazili zahvalnost i ljubav što ih je tolike godine uveseljavala. Nakon toga, zauzeli su joj cijeli travnjak i poslali ogromni poljubac prije nego ode u dom.

Njezin široki osmijeh, kao i suze ovih mladih ljudi, rekle su zapravo sve.

“Ostala sam još jednom zapanjena da me je toliko djece došlo pozdraviti” -kazala je simpatična umirovljenica Tinney.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap